Jump to content

Prekid korištenje centralnog grijanja u stambenoj zgradi


tina.m

Preporučene objave

Stanujem u stambenoj zgradi u kojoj se stanari griju na vlastitu kotlovnicu i to lož-uljem.Kako je sustav star i zapušten, troškovi centralnog grijanja su izuzetno visoki i za stan ca. 50 m2 iznose oko 700 kn mjesečno.

Dali postoji legalan način da isključim svoje radijatore (dakle da ih uklonim, zapečatim, onemogučim) i prestanem plačati te visoke račune,pošto ispada da su mi neki drugi oblici grijanja isplativiji?

Molim pomoć.

Hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Poštovani, imala sam isti problem, pa sam čekala priliku.Prvo sam prijavila kvar na hitne intervencije kao da kaplje voda iz radijatora, onda sam dogovorila(privat)smrzavanje radijatorske cijevi i njeno rezanje tako da više nemam veze s kotlovnicom starom 50 godina. Sad se grijem na termicu, a računi su 7o% manji. Rezanje cijevi sam uskladila sa susjedima koji su na proljeće mijenjali cijevi od centralnog grijanja, a dokumentirani razlozi su neispravne instalacije. Uz pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Mi smo imali poslovni prostor u zgradi sa zajedničkom kotlovnicom, međutim zbog dugova večine vlasnika lokala češće smo se smrzavali nego grijali. A kad je bilo uključeno računi su bili veliki. I htjeli smo se na kraju isključiti iz tog grijanja da nam zapečate i skinu radijator ili bilo što. Međutim ne ide to samo tako. Prvi korak je bio da smo morali tražiti suglasnost pismenu ostalih vlasnika poslovnih prostora koji su također na zajedničkom grijanju. Međutim dobar dio vlasnika nije želio potpisati suglasnost uz riječi niš ja ne potpisujem, onda će i nama računi biti još veći itd itd tako da smo na kraju odustali i sve to lijepo prodali

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija