Jump to content

Pitanje?


nancy

Preporučene objave

Ispričavam se zbog eventualnih pogrešaka..Ovako budući da nisam sigurna je li ovo baš pravo mjesto za ovu temu,neću okolišati ..Moja sestra bila je žrtva pedofila.Zapravo..vidjela ga je bolje rećeno natjerao ju je da ga gleda dok se samozadovoljava..Zatim je tu radnju ponavljao 7 godina i pred mojim bratom(čak i predmnom i mamom..dok smo radili u vrtu-vrt nije odjeljen ogradom;samo da spomenem sestra brat i ja u to sm vrijeme bili maloljetni)...iako smo u više navrata zvali i policiju i CZSS..nitko nije reagirao,jer nije bilo dokaza.Budući da se tijekom zadnje intervencije zbog loših susjedskih odnosa,jedan gospodin ponudio pomoći nam,prihvatili smo pomoć i susjeda prijavili te podigli optužnicu.Sad me zanima jel bilo još nekakvih sličnih slučajeva u odvjetničkoj praksi? Može li moja sestra(tužba je podignuta samo u njeno ime) dobiti kakvu financijsku odštetu i koliku? Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premješteno u kazneno (zasada)

 

U kaznenom postupku može oštećena zatražiti odštetu, ali je praksa u gotovo 100% slučajeva da sud uputi oštećenu da u parnici zatraži odštetu jer bi utvrđivanje visine štete oduljilo kazneni postupak.

 

U eventualnoj parnici bi se utvrđivala težina povrede osobnosti, utjecaj na život i slično. Sve će ovisiti o vještačenju koje će utvrđivati ovo što sam naveo. Ne treba računati na neke prevelike iznose.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija