Plava objavljeno: 12. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 12. ožujak 2008. Molila bih pomoć: Na koji način se "popisuje" bračna stečevina tj. tko određuje kako će se i što podijeliti i tko pokreće tu podjelu? Što ako netko od supružnika ima račun za koji ovaj drugi ne zna? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Plava odgovoreno: 15. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 15. ožujak 2008. Ima li tko iskustva s podjelom, please? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Arci odgovoreno: 17. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2008. Dakle kao i što sam znaš (ako si pozorno slušala matičarku kada Vas je vjenčavala) u bračnu stečevinu se uvrštavaju sve stvari što su stečene u brak ne ovisko koji od partnera ih je kupio. Dakle, ono što je stečeno to se i djeli. Imaš mogućnost to rješiti sudskim putem ili dogovorom između Vas dvoje. Za podjelu stvari se podnosi zahtjev i to je zasebna rasprava, onaj tko podnese zahtjev taj i snosi troškove. Moja prijateljica je to rješila ovako: U braku su kupljene sve velike stvari (TV, kućno kino, namještaj za dnevnu sobu, perilica za suđe i ostalo) i novo vozilo. Dogovorili su se da vozilo ostane njemu a ona uzima sve krupne stvari koje sam gore navela. Za sitne stvari "on je bio dobar" pa je i njih poklonio njoj. Samo da ti još rečem taj brak je razvrgnut u BiH-a, pa eto ako ti može pomoći nađi se. Svako dobro. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Plava odgovoreno: 17. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2008. Puno hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Arci odgovoreno: 17. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2008. Nema na čemu. U svakom slučaju gledaj svoju korist. Sretno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.