Jump to content

molim savjet


lukrezia

Preporučene objave

:-?:-?:-? "prodala " sam stari auto prije 1.g. čovjeku preko oglasnika koji me molio da ga plaća u ratama,cijena 1000e,platio je prvu ratu 100e i nestao,odnosno ,ne želi se javljati na tel, a u zadnjem razgovoru mi je rekao neka ga samo prijavim policiji,da on ima veze i nije ga briga.Zvala sam policiju i rekli su mi da ne mogu ništa prijaviti jer sam ja auto dala :-?:-?:-? svi dokumenti od auta su kod mene,imam samo papir sa dva svjedoka(njegov punac i šogor)gdje piše da smo dogovorili plaćanje na rate, :cuga: , šta bi ja sad trebala?
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Prebačeno u kazneno

 

Ako je o rekao da neće platiti i da mu ništa ne možete prijavite ga. To što ste vi dali auto nema veze jer je kod prevare bitna namjera da se nekog prevari: Doduše sudska praksa kaže ako je netko platio dio, onda se u pravilu smatra da je htio platiti i ostatak jer je plaćanjem dijela pokazao volju za plaćanjem, ali vi gurajte svoje. Nek mu pokucaju na vrata plavci pa će durgačije razmišljati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prevareni ste i stetu ce te tesko nadoknaditi od kupca zato sto auto niste dali ni pod prisilom niti pod nekim obilježima kaznenog djela.

moze vas jedino spasiti da niste napravili kupoprodajni ugovor odnosno da je autoo vaš na papiru. naime za takve stvari sud ne dize kaznene prijave te bi te vi trebali sami podignuti kaznenu prijavu koja bi dokazala da vas je prevario a zatim ukoliko dobite onda i zatražiti naknadu stete.

vaš kupac je iskoristio rupu u zakonu i "legalno vas prevario" na vama je da dignete kazneneu prijavu a zatim i tuzbu ali iskreno neisplati se jer bi te cekali godinama a on kada bi vidio vrag odnio salu onda bi vam uplatio ostatak novaca i zatim bi se kaznenea prijava odbacila. policiju ne morate ni zvati jer ce vas uputiti u privatnu tuzbu ,,ako vec i nije .. najjbolje ga nazovite i pokusajte popricati jer takve ljude policija i nezanima puno jer oni rade posao sa rupom u zakonu odnosno svjestan je da ga necete tuziti jer vam se ne isplati .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija