Jump to content

Lakša prometna se zakomplicirala


joxzip

Preporučene objave

Mjesto nedaleko od Sinja , 7. 12.2007.g vraćam se kući s puta oko 3 sata po noći. Dolazim do pola ulice u kojoj živim, međutim ulica prekopana nemože se proć, pa se vraćam u rikverc. Vozim malo brže retrovizori malo zamagljeni, kriva procjena i udarim u parkirano auto. Manja materijalna šteta, meni i njemu branik i štop svjetlo. Ostavljam mu poruku ispod brisača sa imenom i prezimenom te brojem mob. Čovjek mi susjed, i mislio da neće bi problema. Dolazim kući, brat mi još budan pa mu tako pričam, zaprčali se, popili pivo pa drugo, jedno 5-6 do 6 u jutro, pa isli spavati. Ujurto oko 8 budi me žena da me policija čeka ispred kuće. Izlazim, prinam sta je bilo, međutim ne vjeruju da sam ja vozio uvjereni da je brat pošto je on bio bez vozačke zbog crvenog na semaforu. Nista pristajem na detektor laži radi toga i poto nije susjed naša ni poruku sta sam mu ostavio, onda su mi kao povjerovali, pa sljedi alkotest. Govorim im da sam pio kad sam došao kući, a oni meni samo da ja pušem pa to rješavam na sudu. Napušem 1.2 ,govore mi da potpišem i na moj upit za vađenje krvi da za to nema potrebe. Doslo mi poslije od suda poziv mater potpisala i zaboravila mi reć pa nisam isa. Ponovo mi doslo ima par dana, isto mater potpisala pa bi trebao ić drugi tjedan na sud. Molim za savjet što mi je činiti? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle niste baš u dobroj situaciji, ali niste ini u bezizlaznoj. Inače da napomenem da nakon prometne nezgde NIJE DOZVOLJENO piti alkohol. Okolnost koja vam može pomoći je svjedočenje brata i to da ste napuhali ujutro u 8 sati, ali to u 8 sati može natjerati suca da pomisli "pa koliko je onda tek noć prije bio pijan kada se nije do jutra otrijeznio"

 

Nezgodna situacija, ali poziv je to, a ako se ne pojavite može biti problema

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

31.03 ću se odazvat na sud kao na pripremno ročište. Samo me zanima da li su me s obzirom na moj iskaz policiji ipak trebali voditi na vađenje krvi ili je dovoljno puhanje kako su oni rekli. Što se tiče pića poslije mislio sam da je u ovom slučaju pošto je manja mat. šteta dovoljno to što sam ostavio svoje podatke na tom vozilu, i da čovjeku dam policu drugi dan. Nisam mislio da je policiski očevid potreban.

 

Uz to da dodam da do sad u 10 g. koliko vozim nism imao nikakav prometni prekršaj, te da mi je vozačka neophodna za posao jer do posla imam 30 km. i nikakvu vezu osim kao što putujem automobilom. Da li mogu,ako dođe do toga tražiti eventualno uvetno oduzimanje dozvole ili nešto dr.

Molim vas za kakav još savjet :-( Unaprijed zahvaljujem. :hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da si inzistira na vađenju krvi morali bi te vodit.

članak 282. stavak (3) Policijski službenik odvest će na vađenje krvi i uzimanje urina radi analize i osobe kad poriču rezultate ispitivanja da u organizmu ima opojnih droga ili lijekova na kojima je označeno da se ne smiju upotrebljavati prije ni za vrijeme vožnje utvrđene odgovarajućim sredstvima i aparatima te kad zahtijevaju vađenje krvi i urina radi analize, odnosno liječnički pregled.

 

Uz takve argumente (nekažnjavanje i neophodan auto) i povoljno bratovo svjedočenje virujem da neće bit problem oko uvjetne.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne poričem ja rezultate alko testa tad, već me zanima da li se u krvi moglo točnije vidjeti kad sam pio . Jer sam puhao 5 sati poslije

 

To što te zanima moglo se vidjeti iz pretrage krvi. Ukoliko je zaista situacija takva kakvu navodiš, onda si opako pogriješio što nisi nakon alkotestiranja obavio i vađenje krvi, makar o svom trošku nakon puhanja, ovako šanse su ti gotovo pa nikakve.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rubens:

To što te zanima moglo se vidjeti iz pretrage krvi. Ukoliko je zaista situacija takva kakvu navodiš, onda si opako pogriješio što nisi nakon alkotestiranja obavio i vađenje krvi, makar o svom trošku nakon puhanja, ovako šanse su ti gotovo pa nikakve.

 

Baš me zanima kako to funkcionica vađenje krvi o svom trošku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sorry, dosadan sam. Ali molim vas za savjet hitno jer mi je ročište u ponedjeljak. Znam da mi situacija nije bajna ali eto moja krivnja, splet nesretnih okolnosti i neznanje. U 10 god. koliko vozim imao sam samo 2 prekršaja svjetla i pojas što mi je znam olakotna okolnost, te što mi je auto prijeko potreban za posao, htio bi to riješit ne odugovlačit, a strah me oduzimanja vozačke. Molim za savet :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oduzimanje vozačke je realnost, ali ne i nužnost. Sud može naći neke okolnosti temeljem kojih bi ti ostavio vozačku, ali tome se ne nadaj.

 

Glede dosadašnje kažnjavanosti, imaš se pravo smarati nekažnjavanim te to reći sucu (da nisi kažnjavan) jer se to briše nakon dvije godine od počinjenja prekršaja i svatko može tvrditi da nije kažnjavan.

 

Moje mišljenje je da je sucu najbolje reći da, iako nemate novaca nije Vas briga za novac (hm, znam da jest, ali....) , ali da vam vozačka znači život.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija