darko22 objavljeno: 28. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 28. ožujak 2008. Pozdrav ! Eto kupih staru kucu kojoj je potrebna nova fasada problem je sto je pola kuće iza na samoj međi Susjed trazi da mu prodam drugu polovicu (sto ne zelim) pa ce me onda pustiti u svoje da popravim fasadu ... Po zakonu ima neki clanak po kojem me mora pustiti popraviti ili mi ostaje da kukam..... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mike06 odgovoreno: 29. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 29. ožujak 2008. Postoje ssjedski zakoni, ali po zakonu, neznam točno, susjed vam mora dati pristup fasadi koja je na njegovoj strani, ukoliko se protivi, pozovite policiju oni će to dalje proslijkediti. Možete uzeti i odvjetnika tako da se sa susjedom ne natežete oko toga. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mao odgovoreno: 1. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 1. travanj 2008. Na taj način on Vas nema pravo ucijenjivati jer postoji članak 107. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (NN 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06) koji definira vaš slučaj-citat: "Uporaba tuđe nekretnine radi izvođenja radova Članak 107. (1) Vlasnik nekretnine na kojoj je nužno obaviti radove potrebne za njezinu uporabu ili korištenje može privremeno uporabiti tuđe zemljište radi izvođenja radova, postavljanja skele i sl., ako se to na drugi način ne može izvesti. (2) Tko je uporabio tuđu nekretninu za potrebe iz stavka 1. ovoga članka, dužan ju je čim prestane potreba za takvu uporabu dovesti u stanje u kojem se nalazila prije toga, a počinjenu štetu naknaditi po općim propisima o odgovornosti za štetu. (3) Za uporabu zemljišta iz stavka 1. ovoga članka, na zahtjev vlasnika nekretnine koja je privremeno uporabljena plaća se primjerena naknada, koja ne može biti manja od one na koliku bi imao pravo da je bilo provedeno nepotpuno izvlaštenje njegova zemljišta." Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.