Jump to content

kazneni postupak - zapisnik


magel

Preporučene objave

vodio se kazneni postupak i bilo je nekoliko rasprava te je donesena optužnica u kojoj se navode zapisnici s tih rasprava.

 

pitanje glasi:

 

da li optuženik treba/može pročitati i potpisati što je zapisničar zapisao na raspravi, jer sam kroz razgovore uvidio da rečene olakotne okolnosti za tuženika nisu upisane iako su bile rečene.

 

:sudac: i gotovo!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uvijek možeš pročitati ili usmeno da ti se ponovi koliko god hočeš.

pazi se i nemoj spavat na raspravi jer bi ti se moglo

obit o glavu. sutkinja ih je prošla stotine pa kad te vidi odmah zna kakav si da li slušaš,,boli te ku... za taj postupak,,dal se kužiš u kz itd..

 

zato slušaj pažljivo i reci da ti proćita sve ... jer nemoj misliti da suci nisu prefrigani ..

 

jedanput mi se osobno desilo da je jedan svjedok svjedočio za u mom postupku i sutkinja ga pitala jel je vama petar perič (npr) prodao drogu a svjedok kaže NE NIJE,, MENI JE PRODAO- PERO- DROGU A NE- PETAR PERIČ- zatim sutkinja u zapisnik unese da mu je PETAR PERIČ prodao drogu zatim on nepročita zapisnik i ode a ja tako reč slušao na hodniku sve .. i mene osude jer je KAO mene teretio u postupku

 

ne vjerujte sucima.. budite oprezni kod svakog potpisivanja ..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

magel:

da li optuženik treba/može pročitati i potpisati što je zapisničar zapisao na raspravi, jer sam kroz razgovore uvidio da rečene olakotne okolnosti za tuženika nisu upisane iako su bile rečene.

 

Bilo gdje kada potpisujete zapisnik bez obzira da li ste slušali diktat istog imate pravo prije potpisivanja istoga pravo da ga pročitate. Imate pravo i unijeti primjedbu na sadržaj istoga (naravno prije potpisivanja).

 

Ukoliko predmet nije proglašen tajnim (USKOK, postupak prema maloljetnm osobama, obiteljski odnosi i sl.), znači ako se rasprava vodi kao javna uvijek možete zatražiti primjerak zapisnika.

 

To možete i naknadno zatražiti, ali morate dokazati da ste stranka u posltupku ili da za to imate pravni interes. Ne možete jedino razgledavati i preslikavati (o svom trošku) zapisnike o odlukama vijeća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija