Jump to content

Pravo prvootkupa?


Klotilda

Preporučene objave

Bok! Jedan gospodin me je zamolio da objavim njegovo pitanje na ovim stranicama. Naime, on već preko 35 godina obrađuje jednu poljoprivrednu parcelu u okolici Pule. U to vrijeme su građani dobivali od mjesne zajednice parcele za obrađivanje zemljišta na zakup. No tijekom tih desetljeća promijenile su se okolnosti. Naime svakim danom se približavaju građevinske zone, pa je pitanje dana ili mjeseci kada će i ta parcela dotičnog gospodina doći na red odnosno prenamjeni u građevinsku. Glede toga pitanje je tog gospodina da li ima pravo prvootkupa na to zemljište kada obrađuje parcelicu veličine 200 m2 preko 35 godina. Pozdrav!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Partcela je u vlasništvu džave ili grada (općine)?

 

Nažalost gospodin nema pravo prvokupa bez obzira na činjenice koje ste naveli. Zemljište se može prodati na temelju javnog natječaja uz prethodno utvrđenu tržišnu cijenu.

 

Novim izmjenama ZOVO-a ima nekih mogućnosti otkupa, ali se to odnosi na građevinske parcele na kojima je započeta gradnja. Koliko vidim ovo vaše nema veze s takvim okolnostima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija