Zmaj objavljeno: 1. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 1. travanj 2008. Vec duze vrijeme sam u mirovini kao RVI 20% i 50-50% opce nesposobnosti..u medju vremenu sam se ozenio za zenu koja ima austrijsko drzavljanstvo i zivimo u austriji vec 10mj.Mene interesira ako bih se ovdje zaposlijo dali postoji mogucnost da me otkriju ovi na hzzmo i ukinu mi mirovinu??Pa ako ima netko odgovor na moje pitanje nek mi odgovori.....Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 2. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 2. travanj 2008. Postoji mogućnost da izgubiš i ovce i novce. Informacija može doći do HZMO, a i ne mora, ali ukoliko saznaju da tamo radiš vjerojatno ćeš snositi posljedice. Npr. ako radiš "na crno" i tamo te ulovi policija, oni će možda (vjerojatno) prije nego te sankcioniraju provjeriti tvoj status u RH i izvjestiti našu policiju ili Zavod za zapošljavanje da si zatečen u radu "na crno", a ovi iz naše policije ili Zavoda za zapošljavanje mogu na brzinu (vjerojatno i hoće) provjeriti tvoj status u HZMO (lančana reakcija) i dakako, izvjestiti HZMO, a onda će ti biti veselo. Ukoliko misliš legalno raditi, onda postupak ide preko njihovog zavoda za zapošljavanje tzv. Arbeitsamta, a tamo imaju svoju proceduru za provjeru tvog statusa u RH. Ne mora biti tako, ali i može biti tako. Ti moraš donijeti odluku jer ti snosiš i posljedice. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zmaj odgovoreno: 2. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 2. travanj 2008. ok..hvala Mrljavac. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
strikan odgovoreno: 2. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 2. travanj 2008. strašan odgovor........svaka čast.........nasmija si me............ Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
p.lav odgovoreno: 15. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 15. travanj 2008. Cini se da Austrija dobro djeluje na ozdravljenje.Moj savjet ti je da ostnes dok u potpunosti ne ozdarvis,jer zdravlje je ipak na prvom mjestu.ZAR nije tko!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
p.lav odgovoreno: 16. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2008. Ni nakon 3 sata jos mi neide to s Austrijom u glavu,jer kad bolje razmislim sad kad vec idemo u ´´EU´´ mozda oni pomognu u rijsavanju braniteljskih problema. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 16. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2008. Napiši kakav status imaš tamo,dozvola stalnog ili privremenog boravka ili nisi prijavljen?Po našim zakonima stranger zatečen na radu bez prijave dobiva kaznu i izgon i zabranu ulaska u RH određeno vrijeme.Ako je tako i tamo a ti na crnjaka možeš dobit zabranu ulaza ali za cijelu EU. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
PrEsVeTli odgovoreno: 16. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2008. Biraj rozu možda ti pomogne da malo prizdraviš. Sorry ovo je bio jače od mene. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.