Jump to content

Bakin nužni prolaz prema poljoprovrednom zemljištu


leopard

Preporučene objave

Molim nekoga za savjet,

 

Ostavinskom raspravom moja majka kao jedini nasljednik nasljeduje bakine nekretnine , između ostalog i jednu poljoprivrednu česticu koji je moja baka jedno vrijeme za života obrađivala, koristila je nužni prolaz preko rođakove njiive. Dolazi do nesporazuma susjeda s rođakom i on nije više dozvolio prolaz kako susjedu tako i mojoj baki do navedene čestice. Dolazi do sudskog spora na način da sud presuđuje da moja baka više nesmije prelaziti preko rođakove čestice...i ona u to vrijeme NEŠTO potpisuje u sudu(najvjerojatnije pristanak na takovu ! odluku). Budući da je imala još drugih obradivih parcela i ne želeći se više sporiti sa rođakom i biti između "dvije vatre" njega i susjeda, ona više ne obrađuje navedenu česticu i jednostavno je ne koristi. Moja majka bi sada očistila od korova i dalje koristila ovu česticu.

1. Da li nju obvezuje nešto što je baka potpisala, i gdje se taj dokumenat može vidjeti, gdje je pohranjen, jer čini mi se da baka nije ništa dobila....odnosno nama nije ništa pokazala, po dolasku sa suda.

2. Koji članak kojeg zakona omogućuje da vlasnik mora imati neki prolaz do svog zemljišta, i da li mu to sud mora ili nemora odrediti u izvanparničkom postupku.

malo sam dug ali zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija