Jump to content

Kako ne izgubiti dijete


Tomcat

Preporučene objave

Zanima me slijedeće. Radi se o mojoj nečaci i njezinom sinu. Nakon 5 godina braka njezin muž ju je napustio i rekao da će za 1 godinu zatražiti razvod. E sada me zanima pošto je ona osoba sa usporenom motorikom ili kako da to nazovem da li eventualno on može zatražiti da dijete pripadne njemu radi te mane? Inače cijelo vrijeme su bili u kući od njezinih roditelje (moje sestre i šogora) i ustvari oni su se najviše i brinuli o svom unuku. Navodno da ju je prije tri godine istukao i sve to završilo kod socijalne ili koje već radnice, tako da možda to ima neku težinu. Sada me jako zanima što i kako napraviti da se eventualno spriječi mogućnost da on dobije to dijete, ako ga zatraži? Da li postoji kakva caka što već sada ne traži razvod, nego za 1 godinu. Usput da li nečakinja kao još uvijek njegova zakonita žena ima pravo na pola njegovih primanja i sada aktualne braniteljske udjele (radi se o 25.000kn u udjelima), mada više nisu zajedno Ona nigdje ne radi, a on je prijavljen na minimalac? Zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Caka" sa godinom dana je jedan od mogućih preduvjeta razvoda braka, jer može biti sporazuman, a tužbom u slučaju trajno poremećenih bračnih odnosa ili jer je od prestanka bračne zajednice protekla godina dana...

Manje komplikacija, iako se kada imaju maloljetno dijete zapravo svodi na više-manje isto...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija