Jump to content

Neprilagođena brzina - Pomoć


Mitja1975

Preporučene objave

Vozio sam motocikl po kiši cca 30 km/h ,na ravnom dijelu lagano stisnuo kočnicu i pao sa motora. Kada sam pogledao prometnicu lijepo se vidjela dugina boja po kolniku, što bi , po meni bilo ulje ili nafta.Mene je pokupila hitna i na sreću imam lakše povrede.

Kad su policajci stigli na hitnu napisali su mi prijavu zbog neprilagođene brzine uvjetima na kolniku i poklonili čestitku na 1000 kn iako sam tvrdio da nisam brzo vozio i ustvrdili su da ulja nije bilo(stigli su na mjesto prometne nakon cca 30 min i bio je pljusak) . Na moje pitanje koliki je trag klizanja motocikla po kolniku (mokrom) policajac je odgovorio 5-6 metara. Koliko je meni poznata fizika klizanje metala teškog 300 kg po mokrom kolniku 5-6 metara teško da može biti izazvano velikom brzinom. Napominjem da se nezgoda desila u centru grada i nigdje ne stoji znak opasnosti od skliskog kolnika.

Žalio sam se na kaznu i zanima me kako mogu dokazati da realno nisam brzo vozio.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policajac mora navesti uvijete i brzinu, jer inače ne stoji da je brzina neprilagođena.

 

Moram opet podsjetiti kako smo mi vozači krivi za 95% nesreća, i tako je jedino u Hrvatskoj. Ne brine to njih, jer jedino vozači (koji prežive) mogu puniti proračun.

 

Izvještaji policije o nesreći se uglavnom oslanja na gledanje u "kristalnu kuglu" koja im mudro govori - da nije vozio ne bi ni stradao. Ista kugla bi im mogla reći da čovjek ne diše, živio bi vječno u ne bi mu kisik uništavao stanice.

 

Moram se upitati, do kad će nama političari krojiti ovakve zakone, koji s pameću veze nemaju.

 

Dakle, možete tražiti vještačenje. Ono što je upalilo jednon mom ocu jest da smo sve izračunali i nacrtali unaprijed, pa je vejštak ostao zatečen, a sutkinja obustavila proces i svalia sve na trošak države.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za točan izračun, možete potražiti vještaka za promet (ima ih dosta), dogovoriti neku simboličnu naknadu, pa neka on to izračuna.

 

Možda na NEtu ima neka stranica (ma sigurno ima, treba potražiti) koja nudi iskustvene formule (modele).

 

Ono osnovno jest da se pronađe faktro trenja između željeza i mokrog i masnog asflata, te da se iz zaustavnog puta izračuna brzina. Naravno, ako ste klizali po nekakvoj plastici, onda je faktor trenja drugi.

 

Ako znate da niste vozili brzo, onda možete pronaći faktor trenja između suhog asfalta i gume, te u dokazu iz suprotnog, pokazati kolik aj bila najveća moguća brzina, koja bi prozišla da ste isti put prevalili koćeći po suhom asfaltu.

 

Dalje, ako je bila kiša, onda za isti zaustavni put proizlazi da je brzina bila i manjam odnosno ako je bilo i ulja, još i manja.

 

Osobno bih potražio nekog vještaka, da oborim tvrdnju o neprilagođenoj brzini, a nakon toga bi iz toga izvreo da policajci nisu savjesno napravili "zapisnik". Nadalje, upućivao bih da je za nesreću kriv onaj koji održava ceste, jer da nije bilo ulja, vi ne biste pali, te da su oni isključivi krivci za nesreću, a da su time policija kao ovlašteni tužitelj promašili legitimaciju krivca.

 

Naravno, ovo je samo moje razmišljanje.

 

Sretno.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija