Jump to content

PRekršajni nalog, kazna?


hive

Preporučene objave

Dakle, dobio sam Prekrsajni nalog za pocinjeni navodni prekrsaj na koji naravno saljem prigovor jer nije pravilo utvrdjeno cinjenicno stanje za sto imam i svjedoke. E sad, ono sto mene zanima je slijedece. Ja sam dobio prekrsajni nalog postom u kojem je kao kazna izrecena novcana kazna te kazna zabrane upravljanja motornim vozilom na dva mjeseca. Za isti prekrsaj propisana su i dva kaznena boda ali u prekrsajnom nalogu o toj kazni nema ni spomena dakle nije navedena vec je navedena samo novcana i privremena zabrana. Da li unatoc tome sto kazneni bodovi nisu spomenuti u prekrsajnom nalogu ja bodove dobivam ili je po "milosti" instance odredjeno da bodove necu dobiti.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema tu "milosti", negativni bodovi dolaze nakom pravomoćnosti, evo pojašnjenja.

 

"Prekršajni zakon:

 

Propisivanje negativnih prekršajnih bodova

 

Članak 80.

(1) Negativni prekršajni bodovi kao pravna posljedica osude mogu se propisati za počinitelja koji je pravomoćno proglašen krivim za osobito teške prekršaje.

(2) Pravna posljedica negativni prekršajni bodovi nastupa danom pravomoćnosti odluke kojom je utvrđeno da je počinjen prekršaj za koji su zakonom propisani negativni prekršajni bodovi.

(3) Za jedan prekršaj može se propisati najviše do tri negativna prekršajna boda."

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma shvacam ja to ali do sad svi prekrsajni nalozi koje sam ja vidio nosili su na sebi i "obavijest" da se po clanku tom i tom tim prekrsajem dobiva i toliko i toliko bodova. A na ovome toga nema vec je vrlo jasno samo napisano da se zbog pocinjenog prekrsaja okrivljenik kaznjava sa novcanom kaznom od xx kuna te privremenom zabranom upravljanja motornim vozilom u trajanju od xx mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija