Jump to content

odvjetnik, CZSS


neznam

Preporučene objave

imam pitanje...Zapravo, nekoliko njih...

naime,nisam zadovoljna odvjetnikom u brakorazvodnoj parnici...znam da mu mogu ukinut punomoć za zastupanje, ali problem je u tome što sam mu unaprijed dala avans za parnicu, i sad ne znam da li je on meni dužan isti vratit (radi se o 500 €- ja bi bila zadovoljna kada bi dobila barem dio toga iznosa, a još nije bilo nijedno ročište u 5 mj, dakle samo podnio tužbu)...

Također, da li mogu tražiti da mi se promjeni nadležni CZSS, jer sumnjam da mi bivši ima neke veze na ovom Centru ( kćer je tjedan dana kod mene, tjedan kod njega, a s obzirom da ima 2 god, to nit je dobro za nju nit je uobičajena praksa, da ne spominjem da je do tog "dogovora" došlo nakon što je dječji psiholog rekao da ako ne bude tako da će kćer završit u Nazorovoj))

Da li su to dovoljni razlozi za takav zahtjev i ako jesu,kako se taj zahtjev podnosi?kome?

Hvala unaprijed na odgovorima!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bas mi je zao da ste u toj situaciji:

Borite se i reagirajte!

Oprostite, ne razumijem bas: Djecji psihog je rekao da ce vam dijete zavrsiti u Nazorovoj? A zasto? I da li je taj psiholog jedini koji radi u tom CZSS? I jos nesto - koliko dugo traje ta mjera da je dijete tjedan kod vas a tjedan kod oca?

 

P.S.

U tako niskoj dobi, sva istrazivanja govore da to naizmjenicno stanovanje povecava nestabilnost kod djece. Ali nekad se i na te privremene mjere mora pristati...

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče odvjetnika,punomoć istom možete otkazati.Zatražite popis dosadašnjih troškova i račun,a eventualnu razliku novca vam treba vratiti.

Odvjetnici za razliku od postupka pred sudom,u postupku pred CZSS ne sudjeluju.Odvjetnik vam samo može pomoći eventualnim savjetom dok traje postupak pred CZSS.

 

Izuzeće CZSS može se tražiti od nadležnog Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.Samo mi nije poznato da je do sada netko uspio u tome.Pokušajte,pa ako imate čvrste argumente možda i uspjete, ali samo na osnovi ovog što ste napisali nije moguće dati pobliži sud o tome.Trebate biti upoznati da će postupak traženja izuzeća potrajati,a ishod nije izvjestan.

Na rad pojedinih radnika CZSS moguće je uložiti predstavku Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi-Upravi za socijalnu skrb.

U takvim situacijama za vrijeme postupka pred CZSS može vam pomoći odvjetnik.

 

Gledajući isključivo prema dobi djeteta, odluka CZSS da dijete od dvije godine jedan tjedan živi s jednim,a drugi tjedan s drugim roditeljem, nije niti malo logična,dapače, stručno je neopravdana.

Međutim niste napisali dovoljno ostalih podataka koji bi eventualno opravdali odluku CZSS.

 

Kada započme brakorazvodna parnica,u kojoj će se među ostalim odlučivati i o tome s kojim će roditeljem nakon razvoda dijete živjeti,možete zatražiti od suda da se provede vještačenje po sudskom vještaku- kliničkom psihologa, čije mišljenje će biti veoma važno za konačnu sudsku odluku.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po dječjem psihologu bi kćer završila u Nazorovoj jer se mi ne možemo dogovorit oko viđanja...u principu me natjerao prijetnjom da pristanem na to, jer bivšem to odgovara, zato i mislim da ima vezu na CZSS...

 

A trebalo bi bit tjedan-tjedan do završetka brakorazvodne parnice, znači može biti tako i dvije godine :-(

Iako mi je psiholog kasnije rekao da je ovaj tvrdoglav i da mu se ništa ne da objasnit, kao i da teško da sud neće poništiti tu odluku, ali što mi to vrijedi kad još nije zakazano ni ročište?

Opet pitanje:postoji li kakav zakonski rok za zakazivanje ročišta od predaje tužbe? isto pitanje samo za Centar?ako se odredi mjera nadzora nad roditeljskom skrbi, ima li kakav rok kada ona mora bit provedena,odnosno započeta?ja čekam već mjesec dana a još nitko nije ni došao provjerit stambene uvjete.

Također,koliko ta mjera traje?pretpostavljam da dok god socijalac smatra da je potrebna...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cini mi se uputnim kontaktirati neutralnog psihologa, po mogucnosti sudskog vjestaka, na vasu inicijativu da on pregleda dijete i dade svoje misljenje o mogucim stetnim posljedicama po dijete koje je primorano zivjeti tjedan dana sa jednim a onda tjedan s drugim roditeljem. Ne cini mi se pametnim, cekati da zapocne brakorazvodni postupak pa u njemu traziti vjestacenje. Naravno, uvijek se i to moze traziti ali smatram da ste u ozbiljnoj opasnosti da vam zaista dijete i ostane u toj mjeri.

Sto se vjestacenja odredjenog od strane suda tice, obicno se dogodi da i druga strana trazi vjestacenje. Ali tu se radi o vjestacenjeu odraslih osoba.

 

A u zivotu tako malenog djeteta, vrijeme protjece drugacije. Mjesec dana je kao godina.

I poslije ce biti tesko dokazati da je prije dijete nepovoljno reagiralo. Vase ce argumente prebrisati vrijeme. Znate kako se kaze -djeca se lako naviknu. Da, zato jer ne znaju da moze drugacije. ("Navik"o se ko magarac na batine!)

 

Misljenja sam, da treba sve uciniti da se dovede u pitanje strucnost takve odluke. Kolio se moze razumjeti iz onog sto ste napisali da nije niti bilo nikakvog pripremnog perioda u kojem bi se tako maleno dijete postupno prilagodilo na tu mjeru (umjesto naglih tjedan dana s jednim pa drugim, uputno je tijekom nekoliko mjeseci ostaviti dijete da zivi dvije trecine vremena s roditeljem s kojim je vise vremena provodilo, obicno majkom, a jednu trecinu s onim drugim roditeljem)..

 

Ako biste kontaktirali sada psihologa, po svom izboru, ipak bi njegovo misljenje imalo tezinu pred misljenjem ostali kolega-psiholga. S druge strane, on sigurno ima mogucnosti navesti specificne poremecaje koji se vec mogu tako uociti kod djeteta. Ne bojte se, testirati se moze kroz igru ili crteze. KOd djeteta iznad tri godine, ako vise ne nosi pelene, obicno dijete pocne opet piskiti u gacice. Jedan od ozbiljnijih simptoma j jest da je dijete dezorijentirano u vremenu i prostoru. Cesto su tuzni, bez reakcija, djeluju rezignirano jer kao da su se pomirili s tim da ionako njihove potrebe nitko ne slusa.... Itd, itd. Strucnjaka birajte po vasem "filingu" i po dobrom strucnom glasu.

On ce sigurno znati dati i korisne savjete kao djetetu pomoci, kako verbalizirati da bi sto bolje i lakse prebrodilo ove teskoce. Taj ce psiholog onda moci meritorno dati i misljenje o toj ili drugoj mjeri za dijete. I to ce te vi onda priloziti tijekom brakorazvodne parnice. A mozda uspijete i postici da ta mjera prestane sto prije. Dakle, jedno je strucno misljenje psihologa sudskog vjestaka, a drugo psiholosko pracenje djeteta i podrska u ovom procesu. MOzete vi priloziti i dva misljenja ako nije isti pshilog sudski vjestak i terapeut.

 

Nemojte cekati da netko nesto poduzme. Sto se prije pokrenete to cete prije postati svjesni toga da i vi moztete utjecati na tijek dogadjaja.

 

Oprostite, sto znaci "pod prijetnjom"? Htio vas je imppresionirati ili vas je bas plasio?

 

Mozda bi se on, taj strucnjak, trbao zabrinuti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija