pan objavljeno: 31. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 31. svibanj 2008. Pitanje za razmišljanje: Dođeš napraviti neku ispravu, upisati se u školu, klub i slično i slijede pitanja: 1. bla bla 2. bla bla 3. ime oca (roditelja) 4. nacionalnost. Poznanik se predstavio kao KINEZ, i to su mu i upisali u njegove podatke. Radi se o jednom ministarstvu. Kako netko utvrđuje nacionalnost.....DNK, pa onda sam ja vjerovatno mješavina Vizigota, Ilira, Slavena, Turaka, Francuza......i svih drugih koji su u posljednjih 1400 godina "brijali" po lijepoj našoj!!!!!!!!!! Ime oca- roditelja pitaju samo na području bivše juge i u rusiji. Stranci na takvo pitanje reagiraju sa "šta će vama toi, ili Pa on je umro.....". Rasprava: Šta nekome treba nacionalnost i ime roditelja, i dali se to planira ukinuti kao pitanje u školama, fakultetima, kod zapošljavanja, izrade putovnice, osobne iskaznice...... Koje je Vaše mišljenje ?? P.S. Da ne krenemo u krive vode ja sam HRVAT, nisam pripadnik stranaka(čitaj nisam komunjara)..... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Persevera odgovoreno: 1. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 1. lipanj 2008. Evo primjera za informiranje: Na francuskom se drzavljanstvo kaze - nationalité a nacionalnost prevodimo kao - appartenance éthnique iliti etnicka pripadnost. Drzavljanstvo je upisano u rodnom listu a etnicka pripadnost nije. Prilikom upisivanje u skole itd... trazi se drzavaljanstvo i nitko ne pita za etnicku pripadnost. Da bi netko mogao postati francuski drzavni sluzbenik treba imati francusko drzavljanstvo, ali moze imati i jos neko drugo. Razgranicenja izmedju nacionalne i etnicke pripadnosti predmetom su mnogih razlicitih socioloskih promisljanja... To be continued... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 2. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 2. lipanj 2008. Kakve veze stranačka pripadnost ima s nacionalnosti? Zašto bi netko trebao biti komunjara, ako je pripadnik neke stranke? Ova pitanja izvedena iz gornjih zaključaka su korito kojima teku krive vode. Zašto se izjašnjavamo o nacionalnoj pripadnosti? A kako bi pripadnici nacionalnih manjina osigurali svoja Ustavom zajamčena prava kad se o svojoj pripadnosti ne bi mogli izjasniti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sportbilly odgovoreno: 2. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 2. lipanj 2008. meni je najjače kad me na sudu pitaju jesam li, gdje i kad služio vojsku... valjda nema veće gluposti od toga pitanja, uopće ne vidim svrhu.... slažem se i po pitanju nacionalnosti, zašto se to uopće pita, druga stvar je državljanstvo, ali zašto se pita nacionalnost? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.