Jump to content

Buka za vrijeme noći od šljunčare


mvdodatno

Preporučene objave

Pozdrav

 

Ne znam da li moje pitanje spada u Opće pravo, ali ne znam kamo drugdje da ga smnjestim.

 

Zanima me koji zakon štiti moje opće pravo na to da u miru i bez buke prospavam cijelu noć?

 

Ovdje se ne radi o npr. buci iz kafića ili od bučnog susjeda (što je dobro pokriveno zakonima o Javnom redu i miru, Zakonima o radnom vremenu ugostiteljskih objekata itd.)

 

Radi se o tome da se na cca 500 m zračne linije od moje kuće nalazi šljunčara koja svaku drugu noć radi noćnu (iako ne zna točno kakvo im je radno vrijeme). Šljunčara inače proizvodu veliku buku (koja se tijekom dana toliko ne osjeti) ali po noći kada se sve stiša, strojevi, kompresori i kojekakvi agregati bruje i rondaju cijelu noć, a čuju se i bageri koji pište kad idu unatrag. Ne može se spavati.

 

Zanima me temeljem kojeg zakona ja imam pravo na mir i tišinu preko noći, koji zakon oni eventualno krše, po kojem to zakonu oni mogu raditi noćnu s obzirom da rade buku (a npr. kafićima ili susjedima se šalje policija ako se čuje glasna muzika), ili po kojem zakonu oni moraju obuzdati buku?

 

U kojem smjeru uopće krenuti (preko kojeg državnog ili lokalnog organa), kako utvrditi krše li oni zakon, i na kraju kako i preko koga ostvariti pravo da se naspavam u miru i tišini?

 

Došlo mi je par puta da jednostavo pozovem policiju i kažem da ne mogu spavati od buke (kao što se inače radi kad ti smeta kafić ili susjed) ali nisam, ne znam da li bi to u ovom slučaju imalo efekta.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija