Jump to content

Koliko godišnjeg imam?


mvdodatno

Preporučene objave

Pozdrav

 

Ovako, dipl. ing. sam (VSS), zaposlen sam 3,5 godina u maloj IT firmi (5 radnika + šef), sve je ok i nema nikakvih problema.

 

Pošto je firma mala, nije obavezna imati nikakav pravilnik o radu, a nemamo ni kolektivni ugovor, nego savki zaposlenik ima svoj ugovor.

 

E sad, moj se ugovor nije prmijenio od početka, kad sam odmah zaposlen na neodređeno, uz plaću tu i tu, radno vrijeme to i to, itd. i između ostalog piše da imam 18 dana godišnjeg odmora (zakonski minimum). Ugovor se nije do sada mijenjao (u tom pismenom obliku) ali su se na bazi dogovora mijenjali uvjeti rada, npr. plaća tijekom godine je rasla, ali ja to nemam napismeno. Sve je to ok, šef je ok.

 

Vezano uz godišnji, on me pusti na godišnji,sve ok, dogovorimo se mi onako verbalno i ako ja želim biti i mjesec dana, on će mi dati ako nema poslovnih prepreka (ako ima posla puno preko ljeta, dat će mi dva tjedna). Ostale dane godišnjeg trošim isto tako po dogovoru, ako mi treba dan-dva godišnjeg a posao neće jako trpit, idem bez problema.

 

Ali, koliko ja zapravo imam godišnjeg s obzirom da sam VSS sa 3,5 godina staža? Jel se meni i taj zakonski minimum malo povećao ili nije s vremenom? Da li je relevantno samo ono što piše u mom ugovoru o radu?

 

Jer ako se dobra volja mog šefa jednog dana promijeni, on mi može dati samo 18 dana ako hoće, jer tako piše u mom ugovoru.

 

Da li ja njemu imam kakav zakonski argument reći da imam i više od (u ugovoru od prije 3 godine navedenih) 18 dana? Ili bi ga trebao navesti da potpišemo novi ugovor u kojem bi se ja "napismeno" izborio za više dana godišnjeg?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija