Jump to content

Društveno vlasništvo


mmarkomm

Preporučene objave

Imam parcelu ( cca 500 - 600 m2 ) koja je sada upisana kao društveno vlasništvo. Naime radi se o tome da je parcela kupljena davne 1983/84 te nikada nije uknjižena i vodi se kao društveno vlasništvo. Da li ću imati kakvih problema prilikom uknjižbe parcele s obzirom da je prošlo više od 20 godina ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam koja je namjena društvenog vlasništva, moram provjerit,inače imam orginal kupoprodjanog ugovora o tom zemljištu. Naime radi se o tome da je cijelo to "predgrađe" pred samu urbanizaciju. Htjeo sam pitati i čega me najviše strah da li je moguće da nakon nego izvjesnog vremena odnosno nakon toliko godina moguće da držva "pretvori" tu parcelu u državno vlasnitvo, dobro ili šta god ?

 

Koji podaci Vam još trebaju vezano za to ?

 

Pozdrav i hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije nego se ugovor o kupoprodaji priloži uz prijedlog radi upisa prava vlasništva nekretnine provjeriti podobnost ispave za upis prava vlasništva, oznaku čestice, ovjera potpisa, originalni primjerak, prethodni upis. Iz vašeg pisanja nije razvidno kako ste stekli pravo vlasništva kada je zaostao upis društvenog vlasništva odnosno jeli upisano i prvo korištenja prodavatelja. Ukratko da li ste nekretninu kupili od vlasnika? RH može uknjižbu izvršiti ukoliko su ispunjene pretpostavke iz zakona o vlasništvu i drugih zakona ...npr, poljoprivrenom zemljištu itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija