Jump to content

problemi sa suprugom


srecko07

Preporučene objave

ukratko,pred rastavom sam,odnosno zahtjev sam predao.Odvojen sam od djece,do sada sam dolazio prije podne dok je supruga radila u grad gdje sam prije zivio medutim i to joj je smetalo pa je zatrazila zabranu prilaza djeci bez nadzora.Niti to nije bilo dosta nego je zvala policiju i izjavila kako sam joj prijetio da ču ju ubiti,radim u MORH-u i iseliti sam morao jer mi je prijetila da če napraviti tako da ostanem bez posla.Kako dalje?Više se bojim uopče dolaziti u taj grad vidjeti djecu,samo da napomenem kako im je zabranila da kontaktiramo telefonom,posto su me djeca ipak zvala i culi smo se,oduzela im je totalno telefone,sa policijom u tom gradu sam imao jako ruzno i neshvatljivo iskustvo.Naime,bio sam žrtve višegodišnjeg psihološkog maltretiranja od stane žene,kada više te torture nisam uspio izdržati a trpio sam jer nisam htio napustiti djecu,zatražio sam od policije pomoc,to je mali gradic i svatko svakoga zna ,ona je rodom odande a ja sam doselio iz drugog grada,ona pozna sve od policije do gradonačelnika jer su kao djeca zajedno išli u školu ,ja nikoga.i tako svaki puta kad sam zvao i zatražio pomoč od policije radi obiteljskog nasilja nad menom,dobivao sam novčanu kaznu kao i ona.Dok nisam završio zbog njene neistinite optužbe u pritvoru.Kod sudice sam uspio izaci tako na slobodu (posto je policija predlozila jos zatvor)da sam rekao kako ču iseliti iz kuče van,nakon par tjedana počele su stizati njene poruke gdje me molila da če se popraviti,opet ja povjerovao i radi kontakta sa djecom doselim iz vojarne u kojoj sam prebivao nazad.Sve je opet bilo super dva i pol mjeseca i zatim opet ili van ili če opet nešto smisliti kao što je rekla citiram"napravit ču ti takvo sranj.. da češ ostati bez posla".Šta mi je činiti,ja sam osobno nakon svega ovoga ružnoga što sam doživio užasno razočaran u naš pravni sustav jer nisu samo žene žrtve nasilja u obitelji nego ima i obrnuto,a jedino očito u RH muški nisu žrtve.Zamolio bih ako itko ovdje moze ikako pomoči jer situacija mi je grozna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da trebate pričekati početak sudskog postupka u brakorazvodnoj parnici.(predlažem vam da obavezno angažirate punomoćnika/odvjetnika).

Na samom početku postupka zatražite sudsko rješenje u vidu privremene mjere,kojim ćete ostvariti kontakte tj.susrete s djecom.Važno je da se precizira način,mjesto i vrijeme susreta,a obzirom na okolnosti koje ste iznijeli bilo bi više nego potrebno da se isti susreti održavaju u nazočnosti treće osobe (čl.100.st.2. Obiteljskog zakona),posebno ako će majka djece biti u blizini,ali i bez toga.

Treću osobu imenuje sud i ona će biti ''svjedok'' svih događanja,te ćete na taj način biti zaštićeni o lažnih optužbi za nasilje i sl.

Takva privremena mjera će trajati do okončanja brakorazvodnog postupka na kraju kojeg će biti donešena sudska presuda u kojoj će među ostalim biti određeni susreti i druženje s djecom..

 

Što se tiče samog Zakona o zaštiti nasilja u obitelji,isti je potreban i poželjan,međutim dosadašnja praksa,a i po iznesenim slučajevima na ovom forumu, pokazuje da se isti primjenjuje na vrlo čudan način.

 

U svakom slučaju,zbog svega iznesenog, ne preporučujem vam da s majkom djece imate bilo kakav kontakt (niti telefonski), dok sud ne donese rješenje,odnosno privremeni mjeru,jer se na taj način izlažete velikoj opasnosti.Ukoliko to ipak činite,radite isto isključivo u prisutnosti svjedoka.

 

Još bih dodao da bi bilo veoma dobro da svojoj djeci (ukoliko to već ne činite) svaki mjesec pošaljete određeni iznos novca,najbolje putem poštanske uputnice ,u kojoj ćete naznačiti mjesec za koji šaljete novac i razlog slanja (uzdržavanje).Pošto su djeca maloljetna,uplatu naslovite na njihovu majku.Obavezno sačuvajte potvrde o uplati koje će predstavljati dokaz na sudu o izvršavanju obveze uzdržavanja djece s vaše strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi se zahtjevalo od czss-a da pozove majku i objasne joj da nema pravo odlučivati hoće li djeca kontaktirati s ocem ili ne jer je to njihovo pravo ukoliko ne postoji drugačija odluka suda nije potrebno čekati...

 

Jer, niti oko privremenih mjera nisu prebrzi ukoliko nije posredovanje već pri završetku ili dovršeno. A nigdje ne piše da djeca moraju čekati odluku suda da bi se s roditeljem družila.

 

Djeci se odlukom suda NE DAJE PRAVO na susrete i druženja, već se ŠTITI MINIMUM njihovih VEĆ POSTOJEĆIH i zakonom zagarantiranih prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija