Membrane objavljeno: 7. lipanj 2008. Dijeli objavljeno: 7. lipanj 2008. Pozdrav. Zanimalo me, imam ideju patentiranu i želim je prezentirat/prodat nekoj tvrtci, pitanje je dal tu ideu trebam zaštititi autorskim pravim prije nego što li je prezentiram, tako da me ne mogu odbit i pokupit ideu ili mogu bez straha prezentirat? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zex odgovoreno: 8. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. lipanj 2008. Zbunjujuće pitanje. Ideju ne možete imati patentiranu. Patentom se mogu zaštiti izumi, a ne ideje. Izum je tehničko rješenje nekog problema. Zakon o patentu kaže:"Patent se priznaje za svaki izum iz bilo kojeg područja tehnike koji je nov, ima inventivnu razinu i koji se može industrijski primijeniti." Autorskim pravom se također ne mogu štititi ideje, već samo njihove fiksacije. Npr. vaša ideja za određenu napravu ili postupak ne može biti nikakve predmetom pravne zaštite, dok je dokument kojim vi izlažete svoju ideju predmet zaštite autorskim pravom. No, ta zaštita se odnosi samo na izražaj u tom dokumentu, a ne na ideje iznesene u njemu. Ideje kao takve ne mogu biti ničije privatno vlasništvo. Predlažem da nam bolje elaborirate što zapravo imate i što vam treba. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Joana odgovoreno: 15. lipanj 2010. Dijeli odgovoreno: 15. lipanj 2010. Bok moje je ime Joana, tražim neki dobar market gdje bi mogla prodati svoj patent da li ima takvih firmi koje otkupljuju u Hrvatskoj i da li možda znate neku firmu u Engleskoj! Hvala!Hhttp://www.legalis.hr/uploads/mig.gifvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.