Jump to content

Pomoć maloljetniku molim


sandra_osijek

Preporučene objave

Pohvaljujem, još jednom ove stranice, već sam dobila pomoć i naputke na ovim stranicama kako bih kao zz obranila i zastupala prava svog sina, naime djeda mu je prepisao kuću na kat.čes 192/2 darovnim ugovorom koji nismo proveli, djed je umro i po naputku česticu sam prepisala na djetetovo ime i nije ušla u ostavinsku masu prilikom ostavinske rasprave. No, naravno, da ne može sve proteći glatko, pojavljuje se i kat.čestica 193, koja je na inzistiranje"druge" bake (druge djedove žene koja usput nije živjela s djedom 8 mjeseci prije djedove smrti ali nisu bili sudski rastavljeni), ušla u ostavinsku masu i nad kojom su kao naslijednici ona i djedov sin (a djetetov otac) naslijedili u odnosu 1//2. Ništa čudno, no ista ta čestica je nastavak čestice 192/2, i dugo godina je glasila kao društveno vlasništvo(vlasništvo grada) na koje je pravo uživanja imao vlasnik čestice 192/2, pokojni djed. U katasttru ta čestica postoji i njen vlasnik je pokojni djeda, a u trenutku darivanja ta čestica nije postojala u gruntovnici, ni dan danas ne postoji kao takva, dakle djeda ju nije ni mogao prepisati na unuka (kako je do ovoga došlo ne znam). Kada sam sada postavila pitanje u gruntovnici dobila sam odgovor da je došlo do pogreške u "prepisivanju" i da će biti "popravljeno". Ne znam kuda se sada obratiti i kome, naime, moj problem ne predstavlja otac djeteta koji će (tako je barem rekao) svoj vlasnički udio na čestiti 193 "prepisati" svom djetetu (našem zajedničkom sinu), no baka se nije očitovala, a iskreno nisam ju ni ppitala, dovoljno mi je to da znam da je baka zadržala ključeve kuće, dvorišta, kapija i sveg onog čime je čestica 192/2 ograđena i zaključena i da svakodnevno prolazi česticom 192/2 kako bi prošetala po čestici 193....napominjem da nema drugog puta doći do čestice 193, i zato je to zemljište kao društveno, gradsko ili državno (ne znam točnu informaciju) dato na korištenej vlasniku čestice 192/2.

Zasigurno ćete me pitati zašto već nisam promijenila ključeve tako da ih baka nema, no ne znam što mi je raditi, ne bih voljela dovesti se u situaciju da odlazim na sud i plaćam silne troškove suđenja jer dijete uzdržavam sama iz svoje plaće i nisam financijski dobrostojeća kako bih izdržala sudske troškove, pogotovo u situaciji kojoj ne mogu "doskočiti" odnosno unaprijed nema šanse da "pobijedim".

Molim, ponovno, molim pomoć sa ovih stranica osobe koja se razumije u ovaj dio priče koji sam ispisala, ili je imao sličnih iskustava da me uputi kome se trebam obratiti i što raditi.

Naime, u katastru su mi rekla da ako se ta čestica nije pojavila na ostavinskoj raspravi bila bi direktno "prepisana" ili dopisana novom vlasniku čestice 192/2. A sada ni oni ne znaju što će biti.....

Hvala još jednom divnim ljudima koji se trude i svoje slobodno vrijeme posvećuju nama....... ne moram napisati "neukima" ...... barem po ovim pravnim pitanjima

svako dobro

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija