Bogišić objavljeno: 8. lipanj 2008. Dijeli objavljeno: 8. lipanj 2008. U predmetu GŽ-1290/05, od 5.srpnja 2007. Županijski Sud iz Zagreba kaže,da se rokovi zastare prigovora na ugovor o doživotnom uzdržćavanju riješavanju po pravilima IMOVINSKOG prava a ne po pravilima NASLJEDNOG prava. Molim onoga tko zna što to znači, da mi odgovori. Ja nisam pravno pismen, pa mi je to stranao. Hvala na trudu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ksx odgovoreno: 9. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 9. lipanj 2008. Bogišić je napisao: U predmetu GŽ-1290/05, od 5.srpnja 2007. Županijski Sud iz Zagreba kaže,da se rokovi zastare prigovora na ugovor o doživotnom uzdržćavanju riješavanju po pravilima IMOVINSKOG prava a ne po pravilima NASLJEDNOG prava. Molim onoga tko zna što to znači, da mi odgovori. Ja nisam pravno pismen, pa mi je to stranao. Hvala na trudu. mislim da u ovom vašem slućaju a to je ugovor o doživotnom uzdržavanju primjenjivat će se rokovi zastare na ugovor o doživotnom uzdržavanju vjerojatno po zakonu o o obveznim odnosima a ne po zakonu o nasljeđivanju i imovinsko i nasljedno pravo spadaju u građansko pravo samo ugovor o doživotnom uzdržavanju se sklapa među živima i zato se na njega odnose odredbe imovinskog prava a ne nasljednog prava, iako nakon smrti osobe koju uzdrzavate dobivate njezinu imovinu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bogišić odgovoreno: 11. lipanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 11. lipanj 2008. Hvala ti Veterane. Iz tvog odgovora mislim da mogu zaključiti, da ako sam ugovor o doživotnom uzdržavanju potpisao sa živim primateljem uzdržavanja, koji je umro 2 godine nakon tog potpisivanbja, njegoivi nasljednici su zakasnili sa tužbom o ništavnosti tog ugovora, jer je prošlo daljnje 1 i pol godina od smrti primatelja uzdržavanja, dakle 3 i pol godine.......... Zakon o OO kaže da je to zastara, na koju sud ne pazi po službenoj dužnbosti. Ne znam jesam li u pravu ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ksx odgovoreno: 12. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 12. lipanj 2008. Bogišić je napisao: Hvala ti Veterane. Iz tvog odgovora mislim da mogu zaključiti, da ako sam ugovor o doživotnom uzdržavanju potpisao sa živim primateljem uzdržavanja, koji je umro 2 godine nakon tog potpisivanbja, njegoivi nasljednici su zakasnili sa tužbom o ništavnosti tog ugovora, jer je prošlo daljnje 1 i pol godina od smrti primatelja uzdržavanja, dakle 3 i pol godine.......... Zakon o OO kaže da je to zastara, na koju sud ne pazi po službenoj dužnbosti. Ne znam jesam li u pravu ? iz ovoga što ste napisali mislim da jeste u pravu sud na zastaru ne pazi po slućbenoj dužnosti već ćete vi ili vaš odvjetnik morati istaći prigovor zastare na sudu i tada bi sud trebao odbaciti tužbu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.