Jump to content

Naivnost


relaxed

Preporučene objave

radi se o izvansudskoj nagodbi..

 

Naime,

radi potrebe da se pomogne prijatelju koji je bio u velikim dugovima uzela sam oko 6 000 eura od jedne osobe. Bez nejgovog pitanja .. Kako su svi planovi da taj novac vratim neprimjetno propali, morala sam reći dotičnoj osobi da sam uzela taj novac.

 

Naravno , automacki se računa da sam ga ukrala.. nakon mog priznanja otišli smo kod odvjetnika i napravili izvansudsku nagodbu da ću taj novac vratit u određenom roku.

 

Neprestano me pila za tu lovu i prijeti policijom.. Ja znam da sam napravila veliku glupost... al me zanima ako ode na policiju da li će automacki doći do provjere porjekla tog novca? jer ga ta osoba nije zaradila na pošten način...

 

i kako se sud odnosi na to? Mislim da li ako me prijavi sud daje mogućnost da ja to vratim,.. uz neku lakšu kaznu? s obzirom da sam priznala i odmah pokazala volju da vratim taj novac... Da li mi prijeti zatvorska kazna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne nije "bijelo" u pitanju. Ja vraćam taj novac u anuitetima.. Da realno gledano je krađa.. al nisam provalila nikom u kuću,.. nisam upotrijebila nikakvu silu... samo sam znala gdje je i kad je ovom došla voda do grla,.. uzela sam ga,.. i dala mu da se izvuče iz sranja.. nije mi svejedno bilo ni tada a ni sada.. i da kajem se zbog tog čina..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

radi se o kd. teške krađe iz čl. 217. st. 2. t. 1.kz i to zbog iznosa koji prelazi 30.000,00 kuna, ne prijeti vam zatviorska kazna, a sve što ste nabeli uzet će vam se kao olakotno, osobito ako prije niste kažnjavani. sud u svkom slučaju oduzima od vas imovinsku korist pribavljenu kd, može vam primjeniti uvjetnu osudu sa dodatnom obvezom da u nekom roku vratite taj novac.

što se tiče provjere porijekla novca do toga neće doći-policija neće sama od sebe ići provjeravat

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija