Jump to content

Hrvatske ceste


domaći

Preporučene objave

Poštovani!

Hrvatske ceste rade rekonstrukciju državne ceste D53,koja prolazi i kroz naseljena mjesta.Zbog proširenja ceste zagrnuti su kanali koji su služili za odvodnju oborinskih voda sa ceste i iz dvorišta naselja uz cestu. Sada su postavljene cijevi za cestovnu oborinsku kanalizaciju. Na upit predstavniku izvođača radova i nadzornom inžinjeru kako ćemo riješti problem oborinskih voda uputili su nas na općinu. U općini su mi pojasnili da trebam odnijeti izjavu koju će mi oni dati i ovjeriti kod javnog bilježnika, i dvije bjanko mjenice na iznos od 10000 KN iz razloga jer je u izradi projektna dokumentacija za izgradnju kanalizacijske mreže na području općine da se nebi desilo da mi nebi platili priključak na mrežu kada prođe. Izjava se sastoji od prihvaćanja da će se spojiti samo oborinske vode što je u redu,te da pristajemo na

cijenu priključka na kanalizacijsku mrežu koju će definirati općina i vodovod kada bude napravljena.

 

Moje pitanje:

Dali je izvođač radova dužan i na čiji trošak izvršiti spajanje oborinskih voda na cestovnu oborinsku kanalizaciju.

Nije mi jasno kakve veze ima nepostojeća kanalizacija

sa oborinskim vodama koje će praviti štetu kod prve kiše.

 

 

unaprijed zahvalan...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Za odvodnju oborinskih voda na javnim površinama nadležna je jls (općina) prema Zakonu o komunalnom gospodarstvu. Pretpostavljam da su odvodni kanali bili ispred dvorišta, dakle na javnim površinama.

Za odvodnju oborinskih voda iz dvorišta trebao bi se pobrinuti svaki vlasnik. Jedina mogućnost da vam voda ne stoji u dvorištu za vrijeme dok nemate izgrađenu kanalizaciju za oborinske vode jesu upojne jame. Pritom imajte na umu da se oborinske vode iz dvorišta ne bi smjele slijevati na javne površine, odnosno ceste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija