Jump to content

Zašto HRT zastupa odvjetnik u ovršnim postupcima?


anonimno

Preporučene objave

Dobio sam rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave. Ovrhovoditelj je HRT za neplaćenu pretplatu. Ja ne bih prigovarao, ali ću to učiniti samo iz razloga što za jedan banalni postupak angažiraju odvjetničku kuću, iako HRT ima pravnu službu. Ne želim plaćati odvjetnike. Državna firma ne bi smjela ovo činiti. Ili griješim? Što rade pravnici na HRT-u?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo od gore stoji, prigovorom nećeš postići ništa osim odugovlačenja i dodatnih troškova, bolje da platiš jer pretpostavljam da se radi o iznosu za zadnju godinu ili manje, ostalo je u zastari. Nakon toga ih zoveš da ti zapečate i odjave TV i više ih nikad nemoj pustiti u kuću...to sam ja napravio :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... pretpostavljam da se radi o iznosu za zadnju godinu ili manje, ostalo je u zastari. Nakon toga ih zoveš da ti zapečate i odjave TV i više ih nikad nemoj pustiti u kuću...to sam ja napravio :-)

 

Koliko iznosi zastara na pretplatu? jedni kazu 1 godinu, a drugi opet 5? Jeli se zastara racuna do pokretanja ovrhe ili do njenog izvrsenja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Doista je besramno što HRT radi sa tim ovrhama, ukupni trošak iznosi u nekim gradovima 405,00 kn a u nekim 417,00 kn ovisno kojim im sudovi još priznaju i poštanske trrškove, zatim većina tih ovrha je prema umirovljenicima kao ovršenicima koji u slučaju da nije angažiran odvjetnički ured platiti bi svega 100,00 kn troška koliko iznosi sudska pristojba, dakle razlika koja izravno ide u džep odvjetničkom društvu Hanžeković&Partneri, (odnosno svugdje je potpisan samo Buterin kao odvjetnik) je čak 305,00 kn, stoga pomnožite taj iznos sa desecima tisuća ovršnih rješenja koje su donjeti zadnjih godinu dana i dobit ćete pozamašnu svotu.Zar to ne liči na besramno bogačenje na račun egzistencijalno najugroženijih građana prilikom čega je zasigurno netko i u HRT dobio dio kolača budući da je taj posao prepušten ovom odvjetničkom uredu????možda bi se trebalo pokrenuti pitanje zašto HRT kao kuća sa preko 1000 uposlenika ne da otkaz svojoj pravnoj službi koja nije u stanju sastaviti jedan ovršni prijedlog na temelju vjerodostojne isprave koji može i svaki pismeni čovjek sastaviti pa kasnije samo mijenjati imena, nego mi praktički plaćamo i nesposobnu pravnu službu HRT-a i odvjetnički ured koji se bogati na nama!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1 nije uopće problem o trošku odvjetnika jer o tome odlučuje sud. konačno svako od nas si može uzeti odjvetnika pa ak te HRT tuži nek te zastupa odvjetnik.

 

2 to da jedan odvjetnički ured je preuzeo vođenje (gotovo svih) ovršnih predmeta za jednu stranku i to pravnu osobu u vlasništvu RH misim da ako i jest po zakonu nije nemoralno pa opet nije po zakonu!

 

3 nisam odvjetnik pa nisam zainteresirana strana - ponovno mislim da bi to trebao rješiti ceh a u krajnjoj liniji AZTN

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HRT je napravio dobar posao, jednako kao i odvjetnici koje su angažirali. Za cjelokupni posao, dogovorena je paušalna cijena od 5,0m kuna, dok HRT dobiva povrat svih naplaćenih troškova.

 

Ne garantiram da je ovo točno :-D , ali obzirom na moje izvore, vjerujem da jest. NA te rasprave ionako idu vježbenici, a prijedloge za ovrhu zna po predlošku natipkati svatko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija