Jump to content

Porez na dohodak od imovine - molim savjet!


velika.jabuka

Preporučene objave

Ovako, izgradila sam kuću sa tri stana i prodala sve stanove još u gradnji. Sada mi porezna pokušava naplatiti porez jer sam stanove prodala unutar 3 godine od nabave, što u Zakonu nije navedeno da izgradnja u vlastitoj režiji se smatra nabavom, ali u nekom Pravilniku su i to spomenuli.

 

Sad, ja sam počela ishoditi dozvole i sve i prije donošenja Zakona, ali sam počela graditi nakon donošenja, ali svejedno prije Pravilnika u kojem se regulira i ova izgradnja u vlastitoj režiji. Logično bi bilo da sam taj posao počela prije tih zakona i sad mi ne bi smjeli naplaćivati porez koji se tada nije naplaćivao.

 

Da napomenem da sam nekoliko puta prije izgradnje, za vrijeme i prije prodaje nazvala Poreznu i pitala ih da li moram platiti neki porez ako prodam sva tri stana, a oni mi rekli da ukoliko prodam 3 u 5 godina ne moram platiti nikakav porez. Inače, osim ova 3 stana nisam prodala ništa drugo IKAD.

 

Kaj sad?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija