Jump to content

Ovrha iz 1996, kamate 3x vece od glavnice, molim pomoc


Pixie

Preporučene objave

Pozdrav svima,

imam jedan problem za koji se nadam da cete mi moci pomoci.

Dakle, dug iz 1995. kod poznatog trgovackog lanca.

U meduvremenu doslo do mog preseljenja u drugu Zupaniju pa me eto ovrha "nije mogla naci" iako sam regularno radila i bila prijavljena. Rjesenje o ovrsi je navodno bilo poslano ali si mislim kako nisam dobivala postu sa bivse adrese tako je valjda i to negdje ostalo. Dakle, Rjesenje o ovrsi iz 1996 nisam dobila, tako da nisam niti reagirala.

2002. je napokon dosao Podnesak od nekog Zajednickog odvjetnickog drustva da ce biti (e, tu sad pocinje moj problem) OVRSNA NAPLATA IZNOSA OD ..... S PRIPADAJUCIM KAMATAMA KAO I OVRSNOG TROSKA i to pljenidbom place.

I tako je to pocelo, GLAVNICA je otplacena da bi sada dobila informaciju da sad idu KAMATE OD 1996 + TROSKOVI ODVJETNIKA (inace nekakav trosak je vec bio zaracunat i placen, 366,00 kn) do danas koje su vece 3x od glavnice i da ce kamate ici dok se dug ne isplati. Ne znam, kako sugovornik iz tog odvjetnickog drustva s kojim sam razgovarala nije znao nikakve informacije samo koliko se mora platiti i da ja ako umrem moja djeca moraju dug otplatiti, sumnjam u zakonitost toga svega.

Dakle da skratim, moja pitanja su:

Da li se kamate pribrojavaju dugu i na to se zaracunavaju kamate i kad je dug u otplati? Naime, moje misljenje je bilo da se sudom utvrdi dug sa kamatama do nekog datuma i onda je dosta. Zar to sve nije zastarilo? :misli:

Sto da napravim?

Hvala vam unaprijed na odgovoru. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija