Jump to content

isplata retroaktivno


didi6

Preporučene objave

U mirovini sam od 2004g.prije nekoliko mjeseci sam na ovom portalu doznao da se mirovina obračunava po činu ili ustrojbenom mjestu,podnio sam zahtjev i mirovina mi je povečana.U rješenju piše da isplata kreće od 6.2008.Dali postoji mogućnost retroaktivne isplate pošto je to krivica MORH-a koji nije poslao potvrdu o mojem ustrojbenom mjestu nego samo osobni čin.I da nisam to ovdje pročitao vjerovatno bi doživotno imao 1500kuna manju mirovinu a to nije malo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče HZMO-a on se u ovakvim i sličnim slučajevima drži kao pijan plota članaka 121. i 122.-og ZOMO i sumnjam da ćete to uspjeti preko HZMO-ovog sustava. Ne znam kako to riješiti izvan sustava HZMO-a tj. koja bi metoda bila sigurna i relativno brza, što ne znači da ne treba pokušati ! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto sam imao sličnu situaciju, zbog ne primjene određenih primjena od strane MUP-a, dvije godine primao sam manju mirovinu. Temeljem prigovora MUP je ispravio svoje prvotno rješenje, ali HZZMO, normalno, povečanje od slijedećeg mjeseca. Što sam napravio, izračunao sam otprilike koliko sam oštećen tom greškom i podnio Odštetni zahtjev ODO za građanska prava u svom Gradu. Normalno, nakon prikupljenih podataka, ODO nije našlo za shodno, jer MUP ne može, a HZZMO je postupio po dostavljenim podacima, da se postupi po odštetnom zahtjevu. Sad putem suda tražim nadoknado štete, ali naravno preko svog odvjetnika, a po njemu parnica je "čista", samo traje. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijepi pozdrav

Ja imam isti problem, ustvari još gori. Naime meni je krivo obračunavana mirovina od dana odlaska u mirovinu 96.g,zbog pogreške MORH-a, još sam u postupku traženja to jest dopisivanja.

Problem je sljedeći:

 

HZZMO-isplata samo mjesec unatrag,i mogućnost zastare.

 

Trebalo bi putem Ministarstva branitelja, tražiti da se izmijeni članak 121. Zakona o mirovinskom osiguranju.ili pak podnijeti Ustavnu tužbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija