Jump to content

Blokiran tekući račun već preko mjesec dana - trebam pomoć


mishek

Preporučene objave

Bok!

 

Imam jednog prijatelja (nazovimo ga Štef) koji ima veliki problem, naježio je stvarno ni kriv ni dužan. Trebamo Vašu pomoć jer jednostavno ne znamo što učiniti.

 

Ovako:

 

Prije šest-sedam godina osoba X (bivša žena njegovog prijatelja) diglaje kredit u određenom iznosu. Za to su joj bila potrebna dva jamca. Žena je bila toliko luda da je falsificirala potpise mog frenda i jedne bakice, te je čak nabavila i isplate liste poduzeća u kojemu Štef uopće nije radio. Ne znam na koju foru, stvarno. Povodom toga su bili pozivani na policiju, i policajac je rekao Štefu da će se sve srediti. Naravno, on je na to zaboravio, nije niti očekivao što će mu se dogoditi do prije mjesec dana.

 

Išao je na bankomat i on ga je izvijestio da mu je račun blokiran. Otišao je u poslovnicu svoje banke te su mu tamo rekli da mu je račun blokiran temeljem nekakve ovrhe o čemu nije niti pojma imao. E sad, poanta je u tome što je i ta bakica navodno bila u svemu tome, dakle, te dvije su ga prevarile, iako on nije nikad ništa potpisao. Osoba X ima nekoliko kaznenih prijava radi prijevare,jedino je stvar u tome što je - nestala. Dakle, ne mogu doći do nje. Otišao je na Općinski sud i tamo mu je ženska rekla da će mu poslati nekakvo rješenje o ovrsi, no još uvijek nije dobio, a račun mu je i dalje blokiran. Da ima to Rješenje već bi mogao staviti i prigovor i slično, no ništa mu ne dolazi.

 

Kako je uopće moguće da netko falsificiranim dokumentima ostvari kredit? Naravno, nikad nije uplatila niti jednu ratu kredita, kamate su već narasle. Ovi u banci su mu rekli da bi bilo bolje da isplati kredit pa onda da preko parnice se naplati od nje, što je smješno jer ako X niti policija ne može naći, kako će ju on??? Dakle, plaćanje tog kredita ne dolazi u obzir, a osim toga, dokumenti na temelju kojih je uopće ostvaren kredit su falsificirani.

 

Napominjem da mu je CIJELI tekući račun blokiran, ne samo trećina.

Molim Vas za pomoć.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija