Jump to content

Povrat isplačenih sredstava od HZZ


PINK82

Preporučene objave

poštovani,

 

molim vas za savjet ako itko zna što da činim.

01,10,2007, god. odlazim iz firme gdje sam bila zaposlena i prijavljujem se na zavod za zapošljavanje gdje oni izdaju rješenje na 3 mj. novčane naknade. Prije nego sam se zaposlila imala sam obrt koji nisam htjela zatvarati jer je taj poslodavac tada za mene plaćao doprinose. 01,10,2007, kada sam napustila tu firmu šaljem zahtjev za zatvaranje obrta. Oni mi ga zatvaraju umjesto 01,10,2007, tek 05,12,2007, Prije mjesec dana sa zavoda za zapošljavanje mi šalju RJEŠENJE da moram vratiti sve novce jer su od mirovinskog dobili ( tek 30,04,2008, ) da sam ponovno prijavljena kao obrtnik i to od 01,10,2007, kada sam ja poslala zahtjev za zatvaranjem obrta i mislila da će mi od tog datuma obrt i biti zatvoren.

Ne znam što sada da radim, novce nemam a i pitanje je čiji je ovo bio propust jer ja ne moram poznavati njihov zakon ni tko može a tko ne može primati novčanu naknadu. Jesu li na zavodu za zapošljavanje trebali tražiti RJEŠENJE O ZATVARANJU OBRTA kada sam se prijavljivala jer kada sam ih zvala tvrde da sam morala potpisati da nemam obrt a ja se toga iskreno ne sjećam.

Molim vas odgovor ako itko zna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisu vas trebali tražiti rješenje o zatvaranju obrta jer u to vrijeme nisu mogli znati da vi uopće imate obrt. I, da, sigurno ste potpisali izjavu da nemate obrt, jer vam to prvo daju na čitanje i potpisivanje kada se prijavljujete na Zavod. Zato ne možete tvrditi da niste znali za te, kako kažete, njihove zakone.

Možda da pokušate dokazati kako u to vrijeme niste ostvarivali nikakve prihode od tog obrta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija