Jump to content

Zapošljavanje uz pomoč mjesnih političara


lureser

Preporučene objave

Molim vas za savjet ako itko zna kome se obratiti, naime na radno mjesto meni obećano (sezonsko)nakon sto sam na istom radio prosle godine , primljen je netko drugi po političkoj vezi tj. ubacen je , tako da mjesta za mene nije bilo.

 

Ostalih desetak radnika a i ja smatraju taj čin neparavdom i spremni su pisati peticiju ili nesto slicno za mene, inace na radnom mjestu je ustaljen obicaj uzimanja istih sezonaca, natjećaj nije raspisan, nisu predane nikakve molbe, tako ni moja.

 

Moje je pitanje dali bih po pravnoj osnovi mogaao prijaviti, te gdje.

 

Moje je mišljenje da se ovakve i slične stvari nebi smjele prešutjeti, ali neželim dizati prašinu ako s tim neču postići ništa.

 

Zahvaljujem i pozdravljam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u privatnim firmama nema obveze raspisivanja natjecaja. takvu obvezu imaju samo drzavne i javne sluzbe, te se na izbor kandidata moze uloziti i zalba.

 

 

zao mi je, ali, kao sto je floki rekao, ne mozete nista u pravnom smislu.

 

peticiju mozete uvijek napisati drzavnim tijelima,zbog toga ne smijete dobiti otkaz, ali pazite, sumnja mora biti opravdana, inace bi vas on mogao i tuziti za kakvu klevetu i uvredu.

 

"Neopravdani razlozi za otkaz

 

Članak 115.

 

(1) Privremena nenazočnost na radu zbog bolesti ili ozljede nije opravdani razlog za otkaz.

 

(2) Podnošenje žalbe ili tužbe, odnosno sudjelovanje u postupku protiv poslodavca zbog povrede zakona, drugog propisa, kolektivnog ugovora ili pravilnika o radu, odnosno obraćanje rad­nika nadležnim tijelima izvršne vlasti, ne predstavlja opravdani razlog za otkaz ugovora o radu.

 

(3) Obraćanje radnika zbog opravdane sumnje na korupciju ili u dobroj vjeri podnošenje prijave o toj sumnji odgovornim osobama ili nadležnim tijelima državne vlasti, ne predstavlja opravdani razlog za otkaz."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija