Jump to content

krivotvorenje izvješća o bolovanju


sinister

Preporučene objave

dao sam otkaz kod poslodavca i odradio otkazni rok, međutim, prije otkaznog sam bio na bolovanju 7 dana i tu doznaku nisam dostavio poslodavcu, odnosno, doznaka je kod liječnice na stolu-nikad ju nisam podigao od nje. kako je oko tog bolovanja nastala komplikacija jer mi nisu htjeli dati papire bez te doznake, skenirao sam jednu staru doznaku i promijenio datume u datume koji su pisali na originalnoj doznaci, koja je kod liječnice, i šifru bolovanja u šifru koja je pisala na onoj obavijesti o trajanju bolovanja i poslao to mailom poslodavcu jer mi je rekao da će mi odmah kada dobije taj mail poslati dokumente preporučenom poštom. i sve je stalo na tome. medjutim, on meni nije niti nakon mjesec dana htio dati moje papire, radnu knjigu i to, ostao mi je dužan 2 plaće i ja sam ga prijavio na inspekciju rada. u medjuvremenu, ja i dalje nisam podigao doznaku od liječnice-iskreno, zaboravio sam i njemu je došla inspekcija i završili smo na sudu. sada je od svega prošlo gotovo 2 mjeseca i u petak me zove liječnica da je imala inspekciju i da je doznaka još kod nje i da sam u gadnom problemu jer sam krivitvorio službenu ispravu. ponavljam, moja namjera je bila da odem k njoj i uzmem taj original i pošaljem ga poslodavcu, ali eto, nisam. otišao sam u novu firmu, priučavao se novom poslu, nisam nalazio trena da odem tamo, mada sam trebao naći, zaboravio sam. zanima me kakva kazna me očekuje i kako da se postavim prema svemu? u očekivanju brzog odgovora, pozdravljam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako prihvatiš kaznu koju predlaže Općinsko državno odvjetništvo u svom optužnom aktu, dobit ćeš tu kaznu. ODO obično predlaže uvjetnu osudu. Dakle, usuglasiš li se s kaznom, sudac ne može odrediti drugu kaznu doli one koju je predložilo ODO. Zato je najbolje da odmah na raspravi priznaš djelo i prođeš s uvjetnom kaznom (ako je tako navedeno u optužnom prijedlogu, a vjerojatno će biti). I stvar završena. S tim da ne smiješ više počiniti kazneno djelo u vrijeme kušnje, inače će ti se kazna zatvora koja je primjenom zakonskih odredaba zamijenjena za uvjetnu osudu - primijeniti.

 

Nije to ništa strašno, vrlo često sam na rasprava gdje se okrivljenike tereti za krivotvorenje službene isprave i krivotvorenje isprave.

 

Upustiš li se u postupak,dakle porekneš li djelo, sudac te može kazniti i strožom kaznom, dakle nije više vezan prijedlogom ODO-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sinister je napisao:

uvjetna kazna kojeg tipa? stvarno sam totalni dibidus za pravo i zakone. znaci li to uvjetna kazna zatvora ili što?

 

Uvjetna osuda se temeljem članka 67. Kaznenog zakona može primijeniti prema počinitelju kaznenog djela za koje je zakonom propisana kazna zatvora do 5 godina.

 

Za kazneno djelo koje je kod tebe u pitanju propisana je kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina.

 

Dakle, općinksi državni odvjetnik će u svom optužnom prijedlogu predložiti da te se kazni sa kaznom zatvora u tom rasponu (primjerice 8 mjeseci), s tim da ti se primjenom odredbe članka 67. Kaznenog zakona izrekne uvjetna osuda s tim što se navedena zatvorska kazna neće izvšiti ako u roku (koji predloži tužiteljstvo a odredi sud), primjerice 2 godine ne počiniš novo kazneno djelo. Ako u tom roku, koji se naziva rok kušnje, počiniš neko kazneno djelo, onda ideš u zatvor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:panika: ja sam u generalnoj banani :rigoleto: ima li ikakve veze što nisam kažnjavan, što nikada nisam imao nikakvih ranijih prekršaja, što nikad zbog ničega, pa niti zbog parkirne kazne, nisam prijavljivan???? stvarno imam besprijekoran dosje. a reci mi, sada taj postupak ide na sud bez obzira na to da li to osoba koja je zatražila liječničku inspekciju želi ili ne? to sada oni pokreću? i kada otprilike mogu očekivati da mi dođu papiri, prijava ili što već na vrata?
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sinister je napisao:

ja sam u samoboru, moram za to ići u zagreb ili ima upisnik (pisarnica) općinskog državnog odvjetništva i ovdje?

 

joj, joj, jesi nesnalažljiv :-D a provjera putem telefonskog imenika? :-D

 

probaj nazvat, možda ti kažu telefonski.

 

(01) 3360 678

 

dobra je to stvar... taj imenik :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Utjerivaczakona je napisao:

Samo napomena da se podaci o tome da li je podnesena kaznena prijava ne bi smjeli davati osumnjičenicima.

 

Nije točno. Nije ti ovo inkvizitorni postupak da ne znaš hoće li protiv tebe biti pokrenut kazneni postupak ili ne, odnosno je li podnesena prijava ili ne.

 

Koliko sam samo puta došao u pisarnicu državnog odvjetništva i dobio informaciju je li protiv iks-ipsilona podnesena kaznena prijava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj koji ti je to dao bez odobrenja državnog odvjetnika zaduženog za spis je počinio stegovno djelo, a možda i kazneno djelo.

 

Praksa je druga stvar i ona ovisi od pisarnice do pisarnice. Sa odvjetnicima je druga stvar i njima se izađe u susret iako bi opet dužnosnik zadužen za spis trebao davati informacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa tako sam i došao, u svojstvu punomoćnika u zamjeni odvjetnika kojeg je angažirao čovjek koji je mogao biti kazneno gonjen.

 

čovjek dakle angažirao odvjetnika, ovaj poslao mene da povjerim je li podnesena kaznena prijava, ja saznao da nije, a ovaj da mu neće trebati odvjetnik :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija