Jump to content

Naplata tražbina putem ovrhe sa blokiranog računa


noni

Preporučene objave

Dobiven je spor protiv bivšeg poslodavca vezano za neisplaćene honorare. Tražbina nije isplaćena, te je pokrenuta ovrha, međutim, račun tužene firme je blokiran. Tužena firma, navodno, nema sredstava na računu, već duže vrijeme, a normalno posluje i isplaćuje radnike (?!), što je lako dokazati. Postoji i druga firma (u sudskom registru su reg. obje), sa istom djelatnosti i čak na istoj adresi, te postoje indicije da se radnici isplaćuju preko računa te ''druge'' firme, koja, napominjem, nije pravni slijednik ''prve''. Također, postoje indicije da bivši poslodavac ima namjeru ''ugasiti'' prvu firmu, kojoj je blokiran račun. Može li on to učiniti, prije isplaćivanja tražbina, s tim da su protiv iste firme u postupku još neki radni sporovi, što bi značilo da neisplaćeni radnici ostaju kratkih rukava. Treba li pokrenuti stečajni postupak, te može li doći do obustave postupka i ''šipak'' tražiteljima ??

Pls Savjet !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Informaciju o duzini blokade racuna, mozete dobiti na zahtjev u FINA-i, dok za pokretanje stecaja morate izdvojiti minimalno 10.000 kn kao trosak za provodjenje istog, sa neizvjesnim rezultatom za vasu trazbinu. Pitanje naplatnog reda i sl.. Perspektive za povoljno rijesenje vaseg slucaja nisu bas povoljne. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pretpostavljam da ste provjerili, al eto ipak ću nabacit - jel ima firma kakve druge imovine, pokretnine (računala, vozila..?, ili možda kakve tražbine prema drugim firmama...?

probati sa privremenom mjerom zaplijenit bar nešto od toga dok ne prebace na drugu firmu..

možda da probate tako nešto kad je već račun blokiran?da li se zna imaju li još kakvih računa?

već je spomenuto kaneno djelo nepokretanja stečaja, isto može bit korisno..

u kojoj firmi su zaposleni ti ostali radnici koji primaju plaću? temeljem čega im se ista isplaćuje preko drugog poslodavca? ja bi ih svakako prijavila i inspekciji rada, poreznoj itd., sigurno tu smrdi više stvari...

 

uglavnom, ne bih se previše nadala ali ne bi ni odustala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu. Već postoji druga firma, ista djelatnost, ista adresa, drugi direktor, te pretpostavljam da se koristi račun nove firme. Stara firma ima aktivnu web stranicu, sa kontaktima, cijenicima, reklamama,... oglašava se redovno u medijima, dok nova, sve to nema, praktički ''ne postoji'', čini se da je tako već duže vrijeme...Račun stare firme je blokiran duže od 60 dana (mislim da je puno duže), jer su potraživanja (po ovrhama) poprilična....Čini se da nova firma posluje pod starim ''brand-om'', a nije ''pravni slijednik'' stare.

Prilično ''mutna'' situacija.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija