Jump to content

katalog zanimanja


senjtea

Preporučene objave

da li je protupravno staviti radnika na nižu spremu nego ima. naime u katalogu zanimanja točno je specificirano što se traži: sprema, godine staža, znanja i vještine. iako imam preko 20 godina staža, i dalje me svrstavaju u kategoriju nižeg koeficijenta-od 5-10 godina staža. da li imam pravo napredovati sukladno katalogu zanimanja, ukoliko zadovoljavam sve navedene kriterije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poanta priče je da Vi zadovoljavate uvjete i za taj 'niži' posao. Imate pravo na napredovanje u skladu sa katalogom, ali poslodavac nema tu obvezu. To Vam je onaj slučaj kad je za neki posao propisano SSS, a radi ga netko sa VSS. To može, ali obrnuto već teže.

 

Možete poslodavca lijepo uputiti na katalog, pa mu lijepo dati do znanja da bi bilo lijepo da napredujete, ako zadovoljavate uvjete, pa da vidite ima li koristi od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste bili na višem položaju, pa ste sada svrstani na niži, radi se o degradaciji. Ako u vašoj firmi postoji kolektivni ugovor, pogledajte regulira li on da u tom slučaju radnik zadržava plaću starog radnog mjesta i pod kojim uvjetima. Ako ne, možete pokrenuti sudski pstupak da vas se rasporedi na poslove koji odgovaraju vašoj stručnoj spremi i radnom iskustvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija