Jump to content

Komplikacije u trudnoći


Chiquita

Preporučene objave

Javljam se vama za savjet jer koga god sam do sada pitala za pomoć pa čak i u HZZO i u Zavodu za zapošljavaje, svi mi kažu drugačije jer imam prilično neobičan ili bolje rečeno nečest slučaj. Redovna sam studentica, apsolventica. 19.5.2006. rodila sam, nakon 8 mjeseci trudnoće provedenih na održavanju( to mi je bila 2.trudnoća nakon prve u kojoj sam prerano rodila blizance koji su umrli nakon mjesec dana). Nakon drugog poroda dobila sam rješenje za porodiljni u trajanju od 3 godine tj. do 19.5.2009. U međuvremenu sam 1.9.2007 dobila ponudu za posao od 5 sati dnevno na određeno s velikom mogućnosti da se isto produži na puno radno vrijeme i neodređeno pa sam odlučila prekinuti porodiljni i početi raditi kao apsolvent. No prije 3 mjeseca ostala sam trudna i doktorica mi preporučuje strogo mirovanje zbog trenutnih bolova, a i zbog stanja u prijašnje dvije trudnoće. Htjela mi je otvoriti bolovanje još 1.6. ali ja nisam sigurna što mi je najbolje učiniti. Ne želim izgubiti bebu, ali isto tako ne bih htjela naškoditi ili uvrijediti svog poslodavca i uništiti ikakve šanse za ponovno zapošljavanje kod istog. Ugovor na određeno mi ističe 7.8.2008. i sada mi ga očito neće produžiti. Trenutno smo na 'kolektivnom' godišnjem odmoru.Zanima me kakva su moja prava. Hoću li naškoditi poslodavcu ako ipak odem na bolovanje i imam li tada pravo na ikakva primanja?

 

Unaprijed zahvalna!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Necete naškoditi poslodavcu ako može i želi shvatiti Vaše stanje.Možete samo naškoditi sebi i još nerođenom djetetu.Zato, pod hitno odite na bolovanje, da Vaše djete dobije još jednu seku ili bracu.Majčinstvo Vam mora biti u prvom planu i to je zasad jedni prioritet.A posao,to Vam je svejedno na određeno vrijeme i ako Vam poslodavac ne produži ugovor,bit će te veoma razočarani.Mislite na svoju trudnoću i neka Vam dragi Bog pomogne da izdržite do kraja i da se sve sretno završi.A posla i dobrih poslodavaca uvijek će biti..Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija