Jump to content

Obrt koji posluje sa gubitkom i plaćanje obveznih doprinosa


crnka-26

Preporučene objave

Zanimame da li vlasnica obrta a ujedno i jedina zaposlena u obrtu koji od svojih početaka posluje sa gubitkom plaća doprinose kao da posluje sa dobitkom? Obrt nije u sustavu PDV-a i obveznik je poreza na dohodak.

Ukoliko sve isto plaća kao da posluje sa dobitkom, a pretpostavljam da plaća, molim Vas neki savjet kako da to plaćanje na legalan način izbjegnem (ako je ikako moguće) s obzirom da nemam odakle platiti doprinose za mirovinsko i zdrvstveno, a isto tako ne želim problema sa dražavom. Da li bi pomoglo stavljanje obrta u mirovanje? Da napomenem da poslujem svega pola godine. Zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje je savjet da se raspitate koliko je drugima u takvoj ili slicnoj djelatnosti trebalo da pocnu poslovati s dobitkom!

 

Za sest mjeseci je nemoguce procijeniti da li se zaista obrt treba odjaviti. Upravo zbog toga poduzetnici najprije pripreme kompletan posao, i tek kada su u situaciji da ce realizirati ugovor i moci ga u predvidljivo vrijeme naplatiti, onda se zvanicno i registriraju (ili obrt, ili poduzece - u ovome je lokiga ista).

Vase ce odjavljivanje zavisiti o pripremljenosti vaseg poslovanja. Ako se zaista niste dobro pripremili, stavite obrt u mirovanje ili ga odjavite, pa ga ponovno pokrenite kad budete dobro pipremljeni.

 

Statistike pokazuju da je rok od tri godine realan da bi vidjelo da li firma uredno posluje. To znaci da se za vrijeme te tri prve godine uredno placaju svi doprinosi, porezi,itd i radi jako puno na razvijanju posla, ulaze i ono sto se nema pa se stalno posluje na ivici moguceg. To je za mnoge faza prezivljavanja i zato je tesko. U pocetku su gotovo svi poduzetnici koje poznajem krenuli placajuci ono sto moraju, osim svojih vlastitih placa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija