Jump to content

vozačka dozvola


mhdz

Preporučene objave

POzdrav svima! Ovako stoje stvari...Prijatelj koji ima 19 godina je prošle godine upisao vozački za A kategoriju. Znači, u to vrijeme je na snazi bio Zakon o sig prom na cestama iz 2004. Isto tako, nekoliko dana prije stupanja na snagu novog Zakona o sig prom na cestama(lipanj 2008.) je položio ispit za vozača vozila A kategorije i dobio uvjerenje o položenom ispitu. Međutim, zahvaljujući svojoj lijenosti, nije podigao vozačku dozvolu odmah već nakon nekoliko dana , kada je na snagu već stupio novi Zakon. I gospođa na policiji njemu reče da on ne može dobiti dozvolu za motocikl preko 125ccm jer nema 24 god. Bitno je naglasiti također da je on PLATIO auto školu A kategorije! A dobio je za kategoriju do 125ccm. Što mu kazati? Znači li to da po novom zakonu oni koji su položili za vozača A kategorije a nemaju 24 godine sada ne smiju voziti motor preko 125ccm?!?!??!?!?!??! Nema smisla... :smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospođa u policiji je dobro rekla. nije bitno što je polagao već se primjenjuje propis koji je važio na dan kada ti je prijatelj podnio zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole odnosno upis kategorije. Nemoj se žalostiti što neće moći voziti veći motor jer je to u interesu njegove sigurnosti i onih koje vozi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Povlači li se onda eventualno pitanje odgovornosti auto-škole za nekakvu nadoknadu "štete" jer ipak na koncu nije dobio ono što je platio tj- vozačku A kategorije? I zanima me što je sa onim načelom stečenih prava (ako bismo ga ovdje uopće mogli spominjati!) odnosno ,ako je prijatelj imao pravo na vozačku A kat i ostvario je svoje pravo na način da je upisao auto-školu i položio odgovarajući ispit za vrijeme važenja "starog" ZOSPC-a a sad- ništa od vizačke? Kako na taj način opravdati posjedovanje vozačke dozvole A kat za osobe koje nemaju navršene 24 godine a koje su stekle takvu dozvolu po "starom" ZOSPC? Uostalom, iako ne posjeduje vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, ne vjerujem da će ga to spriječiti da vozi motor od 1100 ccm jer ga je vozio i kad nije imao nikakvu dozvolu... Hvala na odgovoru, pozdrav.........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema odgovornosti auto škole. ispit je jedan a kategorija se dobiva prema godinama starosti tj. prem zrelosti. prema tome kako navodiš da je o n vozio i veće motore kada nije imao VD rekao bih da se prema mojim kriterijima radi o neodgovornoj osobi kojoj pravila nisu važna. ipak predlažem da vozi ono što smije, vjeruj mi govorim to iz dugogodišnjeg iskustva a ti ako si mu prijatelj ne podržavaj ga u onome što ne smije jer ćeš ga duže imati kao prijatelja. budi mu istinski prijatelj. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija