Jump to content

Udes-regresni dug osiguranju!!!


Zbnk

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

Ima sam udes 1999 u 5 mjesecu, bio je kirbaj i ekipa sa kojom sam se druzio(citaj vozao,pio,veselio) godinu dana bila je samnom. U to vrijeme sam bio student tako da je dogovor bio, oni placaju pice a ja gorivo i vozim ih gdje god treba.Sa tim sto sam uvijek polako vozio i kad sma bio trijezan i pripit jer sam stedio na gorivu,al zaista uvijek.

 

Te kobne veceri, vracali smo se iz sela i ja sma iz glupih razloga ubrzao i izgubio nadzor nad vozilom,u zavoju udario u cempres,okrenuli se na krov....

 

Svi smo bili pod utjecajem alkohola cijeli dan,nas cetvorica polako smo pili i vozali se.Jedan frend je izletio kroz shiber van na cestu i malo se ostrugao po dlanovima, drugi je bio vezan kao i ja naprijed,nije nam bilo nista, a najvise je nastradao frend koji je bio mrtav pijan,ispao je kroz zadnju sofer sajbu,udario glavom, potres mozga,natekao mu je, te slomio ruku u probusio mu se bubnjic, tako da je na jedno uho gluh.

Meni je zaista zao zbog toga sto se desilo, i njemu sam rekao doslovno da je sada moj zivot u njegovim rukama, i da radi sto hoce,jer sam i sam bio potresen.Moji nisu bas dobro reagirali na sve to.

 

E sada,na sudjenju sam dobio 2 godine uvjeta ili 1 godinu zatvora, uredno odradio, izrazio zaljenje,on me nije tuzio privatno, kao ni ostali frendovi..Trazio je od mene policu za troskove lijecenja i ja mu dao....

Eh da, kasnije ja tipu bio u svatovima.

 

Nakon gotovo 10 godina, dodje meni pismu u kojem pise da zahtjevaju povrat regresnog duga, do 100 000,00kn,wtf....u vezi cega,kako ,zasto?

 

Ispalo je da je trazio toliki iznos da se tu vodila borba izmedju osiguranja i njega do Vrhovnog Suda, i oni sada potrazuju od mene novce.

Nagodili smo se , i sve je to ok, ali nakon 10 godina,saka u lice neocekivano, tip je znao da sto god potrazuje ce doci meni na naplatu jer sam imao 1,12 promila.

 

Nasao sam jedan citat od odvjetnika u novinama gdje ga pitaju nesto slicno, odnosno tip je svjesno usao u neregistrairani auto i znao je da vozac nema vozacku i naravno dogodio se udes, na pitanje odvjetniku, da li ima sanse da dobije neke pare jer se ozlijedio, odvjetnik mu odgovori da, tko god svjesno udje u odnosno, pristane na neku mogucu opasnu radnju, nema pravo na novce...

 

Da mi je barem tip rekao,cuj nadrapo sam, nisi htio,nisam htio.hajdmo nesto dogovoriti, ono banana...i to teska..

 

Znam da je sve gotovo i da je Vrhovni sud donio svoju odluku,i da revidacija suda je tek iznad 100 000,00kn..

ali eto koje je vase misljenje ili savjet..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rubens je napisao:

Regres je očito utemeljen i kao takav nije upitan, no visina istog je nejasna, naime ona bi trebala iznositi max oko 54.ooo kn, nek me ispravi netko ako griješim........

 

 

 

A da li je presuda utemeljena?

 

Da li je velicina regresa razmjerna sa prosjecnom godisnjom placom, netto?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O utemeljenosti presude ne bi trebalo biti ni pomisli, a kamoli govora. Obzirom na ono što si gore sve naveo još si dobro prošao zahvaljujući izuzetno blagoj sudskoj praksi. Da si tako nešto napravio negdje gdje to nije tako, još bi vjerojatno bio na besplatnom smještaju, tak da po meni nema potrebe komentirati takve vrste odluka.

 

Imaš pravo zatražiti uvid u to od čega se regresno potraživanje sastoji i kada je isplaćno.........i to je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija