Jump to content

jedno pitanje


tinko1

Preporučene objave

Imam naknadno pronadenu nekretninu nad kojom nije vodena ostavinska rasprava.Ta nekretnina je ostavljena darovnim ugovorom cime je povrijeden nuzni dio. Sad me zanima da li ja mogu zatrazit nuzni dio, zato sto je darovatelj umro prije 5 god. a u ZN pise da se pravo na nuzni dio moze zatrazit do 3 god. nakon smrti darovatelja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste naveli u kakvoj ste vezi Vi i ostavitelj. Pravo na nužni dio ne pripada svim zakonskim nasljednicima. Nadalje, Vi možete podnijeti prijedlog j.b. koji je donio rješenje o nasljeđivanju o raspravljanju naknadno pronađene imovine Dakle, prijedlog javnom bilježniku, s tim da će Vas on uputiti u parnicu radi pobijanja ugovora o darovanju zbog povrede prava na nužni dio (ako ste nasljednik koji ima pravo pozivati se na ovu povredu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na koji konkretno članak ZN misliš?

 

Naime, naknadno pronađena imovina nije određena nekim rokom. Dakle, ne može zakonodavac odrediti da se "naknadno pronađena imovina ima pronaći u nekom roku X". Kužiš? Ti si tek saznao da postoji još neka imovina i podnosiš prijedlog sudu po saznanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija