Jump to content

Pravo dosjelosti


flori

Preporučene objave

Molim vas za pomoć!

Kuća moga djeda je upisana na katastru 1/2 na njegovo ime a druga polovica je podijeljena između druge dvojice ljudi(dakle djedovo se ime ne spominje na toj parceli),ta druga dvojica ljudi(od kojih jedan odavno nije živ nisu nikada živjeli u toj kući a niti njihovi prethodnici unazad barem 150 godina) ali su zbog nesređenosti vlasništva navedeni kao vlasnici spomenute parcele odnosno dijela kuće jer oba ta dva dijela tvore jednu kuću od kada znam.Dakle moj djed živi(zajedno s bakom) u toj kući neprekidno 70 godina i nikad nije bilo sporno čija je ta kuća(nikad nitko nije ni tražio svoju polovicu kuće),okolne parcele također su čisto 1/1 njegovo vlasništvo.Moje pitanje glasi:Kako da se moj djed upiše na onu polovicu kuće koja trenutno nije na njegovo ime?

Molim za odgovor i unaprijed vam zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moze se upisati samo uz pristanak vlasnika ili nihovoh pravnih nasljednika.

 

Na zalost, sigurnost imovine je apsolutno zagarantovana. To sto je Vi ili Vasa obitelj koristi vec toliko godina nema nikakvog pravnog ucinka.

 

Svakako, u Vasem slucaju mogu postojati posebne okolnosti, ali za to se morate obratiti strucnom licu koje ce zorno pregledati Vas slucaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa dao sam Vam savjet - skupite sve papire, ne ostavljajte nista, raspitajte se kod prijatelja znaju li kojeg odvjetnika sa imalo soli u glavi, zakazite prijem i - puno srece.

 

Ukoliko uspijete, isplatice Vam se visestruko. No, odvjetnici su odvjetnici i to ce biti Vas najveci problem - ne baciti pare u vjetar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija