Jump to content

Uhvaćen na motoru bez A kategorije


dado_bj

Preporučene objave

Poštovani, što napraviti,

policija me (1 policajac) me zaustavio 200m od kuće na skuteru od 250 cm3(mjerio je brzinu "pištoljem"), uredno sam vozio, imao kacigu i jaknu, motor registriran i kupljen pred 3 dana. Kod sebe nisam imao vozačku dozvolu i poslao me po nju kući, a ja se vratio automobilom. Rekao mi da nemam adekvatnu kategoriju i napisao: "Obavijest o počinjenom prekršaju" gdje stoji čl. 216 st.1 točka 3. ( stavak 6.- kazna 5000 kn - 15000 kn ili zatvor 60 dana.) Uz moju molbu da mi napiše neku drugu kaznu, nije htio, samo mi je rekao neka uložim prigovor pa mi možda sudac umanji kaznu. Inače imam 28 god, i ne divlja mi se po cesti, namjerevao sam ovih dana upisati auto školu, ali evo:(((

Da li za ovo uzeti odvjetnika i sastaviti prigovor, što uopće može umanjiti ovu kaznu??

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo bio do grada pa razgovarao sa jednim kolegom policajcem: on me pita zašto sam se uopće vratio jer policajac nikako nije mogao utvrditi moj identitet, i napravio je grešku što me uopće pustio kući bez dokumenata opet na motoru, po njemu on me morao odvesti u postaju na utvrđivanje identiteta!!!!

 

e sad kako dokazati da je to učinio, na suočenju??

 

u totalnoj sam nedoumici, postoji nemali broj varijanti kako to pobiti....

dado_bj je napisao:

nemam položenu A kategoriju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što vas je pustio možete dokazati ali...........

to što Vas je pustio da odete po dokumente nije bitno za prekršaj. Po pravilniku (vidi pravilnik) ima više načina "utvrđivanja" istovjetnosti osobe, a ako živite u manjem gradu onda Vas vjerovatno policajac poznaje, barem izviđenja.

A to što niste imali nikakav dokument(ispravu) je prekršaj te Vam je mogao i to "napisati".

To nije bitno za prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava. :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

čl. 216. je jedno od većih s_anja u koje se možeš uvaliti.to što si se vratio u autu nama nikakve veze jer policajac može uvijek posvjedočiti na sudu da je neposrednim opažanjem utvrdio da si bio u prekršaju.nemoraš pisati prigovor jer će policije svejedno sudu podnijeti optužni prijedlog pa ćeš sve fino objasniti tamo. bojim se da nemaš puno mogućnosti osim žicati sud za blažu kaznu i nadati se. po novom zakonu za ovaj prekršaj ne postoji mogućnost izricanja opomene (moguća kazna preko 5000kn), a minimalna kazna s ublažavanjem bi bila oko 1.700,00 kn (ublažava se do 1/3 najniže propisane kazne)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija