rican objavljeno: 26. srpanj 2008. Dijeli objavljeno: 26. srpanj 2008. otac sam malodobnog sina koji potiće iz vanbraćne zajednice,majka je napustila mene i mog sina kad je imao svega 25 dana starosti. to znaći odmah po rodjenju, tako da sam ja preuzeo brigu i odgojio dijete kojem je sad 14 god i u rujnu kreće u 8 razred odnovne škole. katolićki šlolski centar sv.pavao u zenici. rjesenjem cenrta za soc rad mi je u lipnju 1996 godine povjereno na brigu i vaspitanje dijete koje je i sad kod mene po članu 142 zakona o obiteljskim odnosima ja kao staraoc zastupam svog sina u svim radnjama pa tako i pravnim u interesu djeteta interesuje me može li centar za soc rad u bilo kojem gradu u republici hrvatskoj povjeriti dijete koje potiće i vanbraćne zajednice ocu ako ga je majka napustila odmah po rodjenu i koji je to član zakona o obiteljskim odnosima republike hrvatske. odgovor mi je bitan da se mogu pozvati u hrvatskom konzulatu u sarajevu na taj član zbog dobijanja domovnice za dijete. samo da napomenem da sam putem centra za soc rad tražio majku djeteta a oni su se obratili županiskom mup-u ,gdje su im odgovorili da majka djeteta nije na pomenutoj adresi i da neznaju gdje se nalazi?! s postovanjem p/s majka je po rodjenu pristala da dijete bude hrvatske nacionalnosti, sto je dokumentovala svojim potpisom prilikom upisa djeteta u knjigu rodjenih Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
seven odgovoreno: 1. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2008. rican je napisao: otac sam malodobnog sina koji potiće iz vanbraćne zajednice,majka je napustila mene i mog sina kad je imao svega 25 dana starosti. to znaći odmah po rodjenju, tako da sam ja preuzeo brigu i odgojio dijete kojem je sad 14 god i u rujnu kreće u 8 razred odnovne škole. katolićki šlolski centar sv.pavao u zenici. rjesenjem cenrta za soc rad mi je u lipnju 1996 godine povjereno na brigu i vaspitanje dijete koje je i sad kod mene po članu 142 zakona o obiteljskim odnosima ja kao staraoc zastupam svog sina u svim radnjama pa tako i pravnim u interesu djeteta interesuje me može li centar za soc rad u bilo kojem gradu u republici hrvatskoj povjeriti dijete koje potiće i vanbraćne zajednice ocu ako ga je majka napustila odmah po rodjenu i koji je to član zakona o obiteljskim odnosima republike hrvatske. odgovor mi je bitan da se mogu pozvati u hrvatskom konzulatu u sarajevu na taj član zbog dobijanja domovnice za dijete. samo da napomenem da sam putem centra za soc rad tražio majku djeteta a oni su se obratili županiskom mup-u ,gdje su im odgovorili da majka djeteta nije na pomenutoj adresi i da neznaju gdje se nalazi?! s postovanjem p/s majka je po rodjenu pristala da dijete bude hrvatske nacionalnosti, sto je dokumentovala svojim potpisom prilikom upisa djeteta u knjigu rodjenih Ne znam kako je to bilo uređeno ranijim zakonom ali prema Obiteljskom zakonu vi kao roditelj djeteta (bez obzira da li je ono rođeno u braku ili izvan njega) imate ne samo pravo nego i dužnost skrbiti o djetetu, a u slučaju da roditelji ne žive zajedno sud na prijedlog centra za socijalnu skrb donosi odluku s kojim će roditeljem dijete živjeti (čl.100. Obz)! Što su vas točno tražili u veleposlanstvu za dobivanje domovnice za dijete? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.