Jump to content

ljudi što da radim?


Pepeljuga

Preporučene objave

...Molim neka mi netko hitno da savjet (ako može i želi) kako je , eventualno moguće riješiti ovu situaciju:

Naime..u 6.mj ove godine..kod poznanika (koji su vlasnici ugostiteljskog objekta i kuće na Krku) dogovorila sam ovogodišnje ljetovanje u njihovom prostoru po cijeni od 3000kn za 10 dana ili 2000kn za 7 dana.

Na GO sam planirala ići od 05.08. ali sam ipak tim ljudima 10.06. dala 'akontaciju' od 2000kn za smještaj. Tada nisam bila sigurna da li ću ljetovati 10 ili 7 dana...ali sam ipak htjela dati većinski (ili ukupni) iznos ..kako bismo bili sigurni da ću koristiti tu kuću.

U međuvremenu sam imala neočekivani smrtni slučaj u obitelji koji je (silom prilika) iziskivao potrebno vrijeme i naravno, novac. Tako sam GO iskoristila u svrhu organizacije ukopa i pomoć obitelji..kao što sam i financijski sudjelovala u troškovima istog.

...prije 11 dana objavila sam otkaz ljetovanja svojim poznanicima te ih zbog situacije..zamolila da mi vrate novac. Tj. da uzmu od uplaćene svote 10% kapare a ostatak da mi vrate. Smatrala sam to korektnim jer sam otkazala 3 tjedna ranije.

...problem je nastao kada su oni ustvrdili da se 'akontacija' ne vraća...i da su mi spremni (iz samilosti) vratiti svega 50% uplate. Od ugovora nemam ništa..tek papir na kojem piše : akontacija za ljetovanje, iznos i potpis osobe kojoj sam predala novac. ŠTO DA RADIM??? Imam li osnova za tužbu...šanse za povrat ukupnog iznosa..ili se doslovce 'mogu slikati'???? Pomozite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa dobro zar se na ništa ne mogu pozvati? Pa agencije vraćaju iznose proporcionalno danima otkaza dogovora. Tako ćete u svakoj agenciji za otkaz unutar 22 do 29 dana platiti samo 20% ugovorenog iznosa. BEZ obzira kolika je bila akontacija ili kapara.

 

Pa ja ne vjerujem ovo?

Koje su mi još opcije u ovoj našoj državi lopovluka i rupetina u zakonima? Da im pošaljem nekoga da na silu naplati to? Prolazi li ta opcija bolje kod nas? Zašto bih im poklonila toliki novac?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija