Jump to content

ugovor o uzdržavanju


jaaa

Preporučene objave

Otac za života napravio ugovor o uzdržavanju s jednim sinom a bez znanja druge djece.Nakon toga je koristio svakodnevne usluge sve djece,druga djeca su učestvovala u stvaranju te imovine dok je sin koji je dobio imovinu u to vrijeme bio malen.Do same smrti otac je bio sposoban za osnovne životne radnje a i penzija mu je bila velika.Jel postoji način da se ospori ugovor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Našao sam ovaj tekst na stranici "vasa prava" BiH a i ja sam iz BiH,možete li prokomentarisati

¨ UGOVOR O DOŽIVOTNOM IZDRŽAVANJU PREDSTAVLJA DAROVANJE SAMO ONDA KADA VRIJEDNOST IMOVINE KOJU DAVALAC IZDRŽAVANJA DOBIJA OD PRIMAOCA IZDRŽAVANJA DALEKO NADMAŠUJE VRIJEDNOST DAVANJA KOJA BI DAVALAC IZDRŽAVANJA PREDVIDIVO IMAO DAVATI PRIMAOCU IZDRŽAVANJA DO NJEGOVE SMRTI.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ugovor o doživotnom uzdržavanju sklapa se iz koristi. primatelj uzdržavanja ima korist što ga netko uzdržava (brine o njemu) a davatelj što imovina primatelja nakon njegove smrti prelazi u vlasništvo davatelja uzdržavanja.

Drugim riječima, davatelj uzdržavanja ima koristi od zaključenog ugovora ako je vrijednost te imovine što će postati njegova veća od same vrijednosti davanja uzdržavanja.

Dakle, uzdržavanje se može "isplatiti" i "ne isplatiti". Ne isplati se ako ti na primatelja uzdržavanja potrošiš više nego što ćeš na kraju dobiti poslije njegove smrti kao naknadu za pruženo uzdržavanje.

Ako ćeš ti uložiti, primjerice 50.000 Eura u uzdržavanje a naslijediti kuću vrijednosti od milijun Eura, onda se isplati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Odlučili smo pokrenuti sudki spor ali to iziskuje velika sredstva pa me interesuje.Pošto je otac imovinu stekao uz pomoć majke i djece a majka je umrla prije pravljenja ugovora kolika je mogućnost da se dobije dio materinstva.Sva imovina je glasila na oca.I davatelj izdržavanja je bio svjestan brze smrti primaoca izdržavanja,koji je bolovao od raka i odbio je terapiju,možda bi to se moglo iskoristiti za pobijanje ugovora.Molim odgov0or nekog upoznatog s materijom.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija