Jump to content

molim da mi se objasni što stoji u članu.100 Obz r h


rican

Preporučene objave

molim pojašnjeje

ali me i dalje interesuje na koji član da se pozovem u veleposlanstvu u sarajevu, obzirom da mi traže da se majka mog sina kojeg je napustila kad je imao 25 dana po rodjenju, izjasni u formi zapisnika da pristalje da djete dobije hr domovnicu.

interesuje me na koji član obiteljskog zakona republike hrvatske se mogu pozvati u veleposlanstvu jer mi očito ne priznaju što sam se pozvao na član 142, stav 1 porodićnog zakona federacije bosne i hercegovine,starateljstvo sam dobio nad sinom nakon provedenog postupka od centra za soc rad zenica u lipnju 1996 god.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To znači da morate imati sudsku odluku kojom se dijete povjerava Vama na primarnu roditeljsku skrb. Prije donošenja te odluke, sud će zatražiti mišljenje CSS-a.

Kako navdite da je majka napustila dijete odmah nakon njegovog rođenja, CSS će predložiti da dijete bude Vama povjereno na primarnu roditeljsku skrb i brigu (a što obavljate već godinama). Sa majkom se mogu odrediti susreti i druženja, no kako navodite u drugom postu da se ne zna njezina adresa, možete tražiti da sud u postupku zabrani majci da viđa dijete.

 

S obzirom na sve okolnosti koje ste iznijeli, sve Vam ide u prilog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za pretpostaviti je da se Veleposlanstvo HR poziva na odredbe hrvatskog zakonodavstva kad od vas trazi da se majka ocituje u zapisnik i dade pristanak da dijete dobije hrvtasko drzavljanstvo, a ne samo da ne prihvacaju obrazlozenje po Porodicnom zakonu Federacije.

Mislim da bi bilo dobro u vasem zahtjevu, pozvati se na odgovarajuce clanke is Obiteljskog zakona RH, navesti paralelno i clanke Porodicnog zakona Federacije, a onda i

ishoditi neku vrst pismena koje bi bilo ekvivalent te majcine dozvole, tj. pristanka da dijete dobije hrvatsko drzavljanstvo. Ako stvarno ne mozete do majke djeteta, radite onako kako vam je moguce: ako sad trebate pokretatti dugi spor da bi sud zabranio majci vidjanje, nadjite drugo rjesenje. Ili da se Czss ocituje, ili da nekako drugacije dokazete da je majka nepoznatog prebivalista...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na pravo na roditeljsku skrb ne utječe činjenica da li majka viđa dijete odnosno da li živi s njim, niti zabrana viđanja, sve dok je sud u posebnom postupku ne liši prava na roditeljsku skrb, a za što su u ovom slučaju ispunjeni uvjeti. Vidjeti članak 114. Obiteljskog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija