hhasperg objavljeno: 7. kolovoz 2008. Dijeli objavljeno: 7. kolovoz 2008. Prije par godina darovnim ugovorom dobio sam stan i bio sam u gruntovnici da prebacim na mene. Nakon cca 2 godine dobijam odbijenicu jer mi u darovnom ugovoru nije isto napisano (javni bilježnik nije pojma imao što treba) kao i u vl. listu. Sada moram ponoviti postupak ali nemam više original vl. lista. Na vlasničkom listu je vlasnik mama. Da li mogu pokrenuti ponovo postupak u gruntovnici sa kopijom vl. lista ili mama mora ići u gruntovnicu te tražiti original vl.lista. Također moram li pokrenuti postupak sa novim darovnim ugovorom ili nakakvim ispravkom staroga. Hvala, Hrvoje Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Vjerojatno nije taj ugovor sadržavao clauzulu intabulandi (dozvolu da se uknjižite kao vlasnik),ili je možda imao neke druge nedostatke, pa možete sklopiti aneks tog ugovora. a taj postupak je trajao 2 godine??? pa to se izvrši za 1 dan! A oni 2 godine nisu razmatrali predmet?! p.s. ako vam nije problem, prepišite taj ugovor ovdje pa ćemo vidjeti što fali. i usput, odbijenica vam je trebala biti obrazložena pa mi nije jasno kako ne znate zbog čega vam je odbijen upis vlasništva. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hhasperg odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Hvala na odgovoru ali znam zašto je dana odbijenica. Zato jer u darovnom ugovoru ono što se daruje nije isto (kat)napisano kako pise u vl. listu. Iz odbijenice pojednostavljeno: Prijedlogu se nije moglo udovoljiti jer je uvidom u dostavljenu ispravu (darovni ugovor) predmet darivanja nekretnine upisane u čes zk... koja se u naravi sastoji iz stana s dvije sobe, kuhinjom,wc, izbe, hodnika..... u Zgb na adresi ... Uvidom u z.k poduložak... utvrđeno je da je na listu A1 upisana...... a u A2 stan u IV (četvrtom)katu desno, koji se sastojiod dviju sobe i ostalih prostorija ukupne površine xy. Upisi u zemlj. knjigu dospustivi su samo na temelju isprava sastavljanih u obliku propisanom za njihovu valjanost, a to izmeđuostalog znaći da nekretnine moraju biti opisane istovjetno opisu u zemljišnjoj kljizi, odnosno knjizi položenih ugovora na način koji ne dopušta dvojbu predmetu pravnog posla. Dostavljena isprava u opisu nekratnine ne sadrži položaj stana u zgradi (kat) pa sud prilikom odlučivanja sa sigurnošću nije mogao utvrditi o kojim se nekratninama radi. Kraj citata. Pitanje bi bilo što dalje? Ako napravim novi darovni ugovor, kao da idem ispočetka, (ćini mi se bolja varijanta) koji je istovjetan podacima u vl.listu moram ponovo ici u Min finacija da dobijem potvrdu da sam oslobođen plačanja poreza? Ili je bolje napraviti aneks te kako ga napraviti i kako dalje s njim. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Sklopite aneks na način da ćete u istom utvrditi da je to dodatak darovnom ugovoru sklopljenog datuma XY i da se mijenja odredba čl. X tog ugovora na način da ovaj puta ispravno prepišete podatke iz vlasničkog lista, kojeg možete vidjeti i na internetu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zeljka_os odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2008. aneks ne mora ići u poreznu upravu, ali ne zaboraviti da kod predaje aneksa valja predati i osnovni ugovor zajedno s prijedlogom za uknjižbu prava vlasništva na nekretnini Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2008. aneks bi trebalo predati u poreznu upravu (suprotno navodu iz prethodnog posta) jer je i porezna jedno od tijela kojemu se dostavljaju važeći i ispravni ugovori kojima se vrši prijenos prava vlasništva, pa čak i kada se radi o ugovoru o darovanju, a sve u svrhu vođenja pravilne evidencije, da ne biste kasnije imali nekih eventualnih problema. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hhasperg odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Pretpostavljam da i aneks mora biti ovjeren od strane javnog bilježnika LP Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. hhasperg je napisao: Pretpostavljam da i aneks mora biti ovjeren od strane javnog bilježnika LP tako je. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hhasperg odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Hvala svima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hhasperg odgovoreno: 13. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 13. listopad 2008. Danas gledam na webu status moga zahtjeva kojeg sam sa aneksom predao krajem 9 mjeseca i piše mi da je udovoljeno zahtijevu. E sad još nisam dobio ništa poštom jer nema datum otpreme ali da li je moguće da odem u grutovnicu te da na osnovu toga tražim vlasnički list. Također što mi sada sve treba da ga dobijem, takse i sl. Hvala svima na pomoći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.