Jump to content

Pas "lutalica" - problem!


Malinois

Preporučene objave

Ovako, imam problem!

Moj pas je pusten u dvoristu 24/7, sasvim (bi bio) normalan belgijski ovcar, ali ima jedan problem. Jedna zenska osoba (navodno fakultetski obrazovana) nekoliko puta dnevno prolazi svojim psom pored moje kuce (ponekad pas ide sam, ponekad s njezinom kcerkom)... i sve bilo OK, ne bih se ja nista bunio, ali pas nije na lancu ili nekakvom povodniku, niti ima brnjicu, nego pusten! Uglavnom on ide ispred njih i radi "dar-mar" (provocira pse) po cijeloj ulici, jer svi (vecina) normalnih ljudi ovdje ima pse u dvoristima, za koje se prakticki ne zna da postoje... reklo bi se... sasvim "uljudjeni" ;)Eh, kad prolazi, zaletava mi se u ogradu (iza kuce), plastificirana pletena

zicana... s vremenom napravio rupe u njoj... a moj pas ipak ne moze ostati hladnokrvan na to, pa i on podivlja s druge strane... i tako to ide iz dana u dan. Posto smo probali na normalnoj frekvenciji objasniti toj osobi... sad mogu

reci jedino "amebi", jer usporedba s bilo kojom drugom zivotinjom bila bi vrijedjanje zivotinje ;) i bilo je bezuspjesno, zanima me, sto mi je ciniti?

Posto se ne kuzim u pravo, na pamet mi padaju pecinske metode tipa... da cekam lopatom na ulici i da ga "operem"... ili nju po glavi... ili da kupim zracnu pusku, pa da ga njome probam puknut, pa kak god da je glup, mogao bi shvatiti o cemu se radi?

Opcija da pustim svoju zvijer na ulicu mi je pala na pamet, subjektivno mislim da bi ga moj rastrgao, ali siguran sam da bi i on imao posljedice, a to ne zelim! Inace, to pseto je crno nekakvo, kao labrador, ali ima jos neke primjese izgleda.

Jos mi se jedna opcija po glavi (sad vec pomalo munjenoj) mota, da narucim lovca nekog, pa da ga usred ulice ubije... milsim da bi se nasao neki interesent, uz naknadu svakako... i moju dozivotnu zahvalnost!

 

Dobro, sad sam nadrobio stvarno kojesta i svasta, ali zanima me onak

ozbiljno i pravno gledano sto mogu (I SMIJEM) napraviti po tom pitanju?!

Zahvaljujem unaprijed na odgovorima!

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa pećinske metode ostaju, ali nisu baš ok, osobito kada su životinje u pitanju. Npr spray. Ja bih predložila da se s tim psom sprijateljite te da se vaš pas i taj sprijatelje.

 

Imam malog psića od 2,9 kg, 8,5 godina, nije baš druželjubiva - nikad problema sa psima. Nadam se da će tako i ostati. Imam problema s ZET-ovcima, ali to je tako. Mislila sam postaviti pitanje u vezi toga :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Raspitajte se u oćinskoj/gradskoj upravi imaju li odluku o držanju pasa.

 

Prema Zakonu o veterinarstvu,uvjete i način drža­nja pasa, način postupa­nja s neupisanim psima, te s napuštenim i izgub­ljenim životi­njama, propisuje predstavničko tijelo općine ili grada, u skladu s odredbama Zakona o dobrobiti životi­nja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije nužno da informacijom o načinu držanju pasa, psa pošaljete u šinteraj. Uostalom, ako sam dobro shvatila, problem nije u psu-lutalici, već o neodgovornoj gazdarici. Volim pse. Već dvadesetak godina u kući imamo labradora. Psi su me dosad tri puta napali i s pravom mi nije ugodno kad vidim da vlasnici pse ulicim šetaju bez uzice i brnjice. I zato sam da se takve vlasnike nauči reda legalnom metodom - prekršajnom kaznom. O veterinarskoj i higijeničarskoj službi odvje nije bilo govora. Uopće. Ni primisli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žao mi je što su vas napali 3 puta :-(

Iskreno, ne znam ni sama. Pas mora hodati i slobodan, napadati okolo - ne. Kako da se problem riješi osim odgojem psa, a tu već dolazimo u domenu ljudskog faktora koji je uvijek problematičan.

Zapravo, iz prvog posta, ja nisam skužila u čemu je problem. Normalno je - pas hoda ulicom, psi iza ograde divljaju.

Nije pas kriv, nije ni gazdarica. Je li pas ikad ikoga ugrizao, napao manjeg psa ili sl?

To što gazdarica ili njena kćerka par puta dnevno šeću psa, ukazuje da se dobro brinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija