Jump to content

Test na drogu?


b52

Preporučene objave

Imam par pitanja vezanih uz policijsko testiranje na droge.

Naime, neki dan na putu za more iz civilnog auta počela su mi mahati dva policajca sa značkama i izvukli me iz kolone.

Policajac mi je rekao da nisam u nikakvom prekršaju (op. iako me on ugrozio sa manevrom na koji me zaustavio) i rekao da vrše rutinsko testiranje na droge.

Ako sam pozitivna da će mi auto pretražiti sa policijskim psima da vide imam li išta kod sebe.

Nakon toga me pitao jesam li šta konzumirala unazad 10 dana. Rekla sam mu da jesam pušila travu prije 5 dana, na što mi je on rekao da sam u prekršaju, sa mnom je bio dečko koji je pušio u isto vrijeme kad i ja i sjedio je na prednjem sjedalu auta. Na to mi je policajac rekao da je i to prekršaj... uglavnom zanima dal je moguće da se tako nešto tretira kao prekršaj, dal on mene smije tako nasumce testirati, dal se po zakonu smatra da sam pod utjecajem marijuane iako sam pušila 5 dana prije i dal mi smije pretražiti auto sa psima na temelju ovog gore navedenog?

Znam da je post malo duži, ali bila bi jako zahvalna na odgovoru.. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. može vas se testirati na drogu i alkohol, kao sudionika prometa. Prema odredbama zakona niti suvozač nesmije biti na tom mjestu ako je pod utjecajem droge, alkohola, ljekova(ne penicilina, ili aspirina :smijeh: )

2. druga je stvar dali ste pod utjecajem droge ako ste joint poduvali prije 5 dana, mislim da niste pod utjecajem droge, odnosno da niste "u prekršaju",

3. za sve što ste počinili su vas izvijestili na licu mjesta, barem su trebali

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da.. znam da me smiju testirati na alkohol i droge u bilo kojem trenutku, to nije sporno, ali zanima me dal na temelju navedenih činjenica smiju prekopavati auto i dal mi policajac smije prijetiti da sam u prekršaju i da mogu dobiti kaznu do 25000 kn ukoliko je jedno od nas pod utjecajem droge..

Ja nisam bila u nikakvom prekršaju tipa prebrza vožnja ili nešto slično.. već jednostavno rutinsko testiranje na droge...

obzirom da su ti testeri toliko osjetljivi zanima me kako oni mogu znati prije koliko dana sam ja npr. nešto konzumirala i koliko sam podobna za vožnju..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vjerujem de se u pogledu suvozača radi o čl. 163. st. 2. starog ZSPCa.nisam siguran, ali mislim da je taj članak novim zakonom izmjenjen i da po novom zakonu na mjestu suvozača možeš bez brige voziti Šeksa, tako da tu nisi u prekršaju.jesi li prihvatila narkotest? ako je test pokazao da si bila pozitivna na droge tijekom upravljanja vozilom onda si u prekršaju, a ako je test bio negativan a policajcu si samo rekla da si konzumirala vutra, a on je pisao prekršaj onda je on bio napušen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma jooj stvari su se malo zakomplicirale kasnije :)

Nije bilo nikakvog narkotesta (mislim da ga on nije niti planirao raditi, nego da nas malo naplaši), policajac je blefirao.. kao nek mu priznamo.. dal jesmo ili nismo.. i jel imamo kaj kod sebe.. stvar je u tome da je mene panika ulovila zato što nisam poznavala zakon.. i priznala sam mu da imamo neku siću (preciznije 0,4 g što je jedna pljuga) i onda smo morali u policiju.. i tako.. ali stvarno bi me jako jako zanimalo više informacija vezanih uz narkotestove.. pogotovo onaj detalj kada sam ja pod utjecajem droga.. tipa ono ako imam preko 0,5 promila pijana sam.. a kada sam drogirana???

Jel ja tvrdim da nisam bila napušena 5 dana nakon što sam pušila... to jednostavno nema smisla..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jackal je napisao:

ako je test pokazao da si bila pozitivna na droge tijekom upravljanja vozilom onda si u prekršaju, a ako je test bio negativan a policajcu si samo rekla da si konzumirala vutra, a on je pisao prekršaj onda je on bio napušen.

 

e glede ovog djela još samo da dodam da je meni policajac rekao da će test pokazati ako sam konzumirala nešto unazad 10 dana, to je ono što me intrigira toliko.. mislim wtf?? i zanima me jako jako to pretraživanje auta sa psima.. kaj oni to stvarno mogu samo tako napraviti... to mi isto malo smrdi..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da nema nikakve prepreke za pretragu auta psima, s obzirom da se radi samo o vanjskom pregledu (bez detaljnog prekopavanja auta).što se tiče testa, opet, nije bitno što si mu rekla, nego je li te testirao i kakav je bio rezultat.i nemoj više duvati kad ideš na zrče, meni su već dvaput pretresli auto tamo! :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ja sam malo kopala i raspitivala se, pa da podjelim svoje saznanje sa ostalima.. možda jednom nekome i pomogne..

Bilo koje testiranje na droge treba potvrditi kliničkim dokazima i profesionalnom prosudbom.

Pogotovo ako se radi o canabisu.. on se na malo drukčiji način izlučuje iz tijela, odnosno može se zadržati u slini čak i do nekoliko tjedana.. eh da sam to znala prije tjedan dana..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija