Jump to content

Ovjera dokumenta


anonimno

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

Da li se pod ovjereni prijepis može tumačenjem smatrati preslika građevne dozvole iz 1972. godine ovjerena od arhive Općine koja ju je izdala? Napominjem da se dokument ovjerava uz naplatu administrativne pristojbe od 40 kn po stranici s time da na žigu s kojim se ovjerava stoji napomena da preslika odgovara izvorniku pohranjenom u arhivi Općine. (koji izvornik čuvaju).? Kakvu snagu ima takva ovjera?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Strogo formalno, preslika nije ovjereni prijepis, ali u današnje doba ss mogućnošću skeniranja i sl. mnijenja sam da ne bi trebalo biti formalist, tim više jer je dozvolu ovjerilo tijelo koje ju je izdalo.

Ukoliko Vam budu pravili probleme preporučam da se obratite na Ministarstvo pravosuđa-Uprava za građansko pravo-Sektor za zemljišnoknjižno pravo, Zagreb, Berislavićeva 11a. Pozdrav!

Mala opaska: da li je objekt sagrađen pravno ili bespravnom nema veze s vlasništvom. Naime, i bespravno sagrađeni objekt je u vlasništvu sve dok se ne sruši.

Građevinska dozvola nije uvijet za stjecanje vlasništva. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija