Jump to content

Dioba


bomina

Preporučene objave

Molim savjet ??

Stvar je ovakva da sam suvlasnik zemljišta sa svojim ocem,

svatko od nas dvoje ima 1/2.Ja bi želio napraviti diobu zemljišta ali problem je u tome što on živi u Deutschlandu i neodgovara na moja pisma i molbe za diobom.Bojim se da to neču

moći riješiti mirnim putem,očigledno ču biti primoran to riješiti pravnim putem što če mi stvarati dodatne troškove i odugovlačenje koje može potrajati i godinama što meni nikako ne odogovara.Znam da se otac sigurno neče odazvati na sud jer mi je izjavio da se nikad više ne misli vratiti u Hrvatsku,a ne želi mi ni prodati svoj dio kao ni odgovoriti na moje molbe za diobom.Kao prvo volio bih izbječi sud sa svojim ocem ali ako nema drugog rješenja bit ču primoran.Molim vas da me usmjerite na pravi put jer ne znam što mi je činiti i od kuda krenut pošto putem dogovora nemogu ništa.

Žuti

:kavica::-?:kavica::-?:kavica::-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. diobu po pola po svojoj volji možete raditi samo izvan građ.područja, dakle za poljoprivredno zemljište. u građ. zoni dijeliti kat. čestice možete samo po urbanističkim rješenjima.

 

2. ako postoje uvjeti za diobu, uvjek možete pokrenuti razvrgnuće suvlasničke zajednice sudskim putem. sud ima predviđeno kako postupati u slučaju kada se jedna stranka ne odaziva pozivima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija